Eu prepar foarte des acest chec,în
special de sărbători.
Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui,dar am zis
să încerc şi varianta aceasta.
Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină culoare.
Ingrediente:
Un piept de pui(sau 300 g
sunca)
300 ciuperci din conserva
3 oua
3 linguri smantana
2,5 linguri faina
Sare,piper
Se mai pot adauga ardei,morcov,boabe de mazare
Ulei
2-3 fire ceapa verde
Marar verde
5 oua de prepeliţă
Mod de preparare:
Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari,iar o parte l-am taiat
cubulete.
Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare,apoi l-am taiat cubulete.
Pieptul de pui se poate si praji pe gratar.
Am taiat ceapa verde marunt si am calit-o cu putin ulei împreuna cu
ciupercile taiate.
Am pus si pieptul de pui peste ciuperci,am condimentat si la final am
adaugat mararul tocat marunt.
Cât s-a racit amestecul,am mixat cele 3 oua,am adaugat smantana si faina.
Peste amestecul de ou am pus cascavalul si pieptul de pui cu ciupercile.
Am omogenizat totul si am turnat într-o tava de chec pe care am uns-o cu
unt.
In mijlocul checului am pus ouale de prepelita fierte si curatate.
Am pus la cuptor la 200 de
grade,aproximativ 40 de minute.
Este gata când s-a rumenit deasupra.
Chiar daca înca este moale,el va avea consistenta potrivita dupa ce se
raceste si cascavalul se va închega.
Se feliaza dupa ce s-a racit.
Poftă bună !!!!
Hristos a Inviat!!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata checul asta.. este un bun inlocuitor al drobului, mai ales ptr cei care nu consuma carne de miel
Pupici
Adevarat a Inviat!
ȘtergereSimona,eu il fac foarte des si se poate adapta gusturilor fiecaruia.Se pot adauga si legume,astfel va fi si mai colorat.
Pupici si multumesc de vizita.
O idee buna cu ouale de prepelita! Eu am pus de gaina si au fost cam mari :)
RăspundețiȘtergereAsa este Tania.Chiar ma gandeam ca pot sa pun mai multe,distribuite intercalat si atunci s-ar vedea frumos in fiecare feliuta.
ȘtergereMultumesc de vizita.