Nişte prăjiturele
delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas –Cofetar de ocazie şi
care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea,dar pot să
spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar
că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12
perechi.
Ingrediente bezele:
2 albusuri de ou
Un praf de sare
esenta de rom
Ingrediente crema:
2
galbenusuri de ou
100 ml lapte
Esenta rom
Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Mod de preparare bezea:
Albusurile le-am batut
foarte bine cu un praf de sare.
Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua
linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.
La final am adaugat nuca
amestecând cu o paleta usor.
Am pus si esenta de rom.
Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus
gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.
Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.
Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia
pornita,pentru 40-45 de minute.
Daca nu aveti cuptor electric lasati
cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.
Bezelele trebuie sa se usuce doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se
vor umple cu „talpa” în exterior.
Mod de preparare crema:
Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi si le-am lasat pâna ce amestecul s-a
îngrosat,amestecând din când în când.
Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit
putin,apoi am lasat crema la rece.
Am lipit câte doua bezele,asa cum am
spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.
Am pus crema ca sa ramana si în
exterior,apoi am presarat pe margine
nuca macinata.
Se pastreaza la rece.
S-aveţi poftă !!!
Sunt minunate astea, le-am ochit si eu la Simona si le-am trecut pe lista!
RăspundețiȘtergereNeaparat sa le incerci meri.Sunt delicioase.Pupici
ȘtergereTi-au iesit tare frumoase alcazarele, brava! :) Si multumesc frumos pentru referinta <3
RăspundețiȘtergereEu iti multumesc pentru reteta Simona.
ȘtergereImi plac atat de mult preparatele tale ca le-as incerca pe toate.
Si Lemon curdul mi-a placut foarte mult.
Pupici
Claudia,multumesc frumos pt reteta.Datorită tie si faptului ca ai explicat astfel incat sa para totul usor am avut si eu curajul sa le fac.Au iesit excelent si sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca a fost de ajutor reteta.
ȘtergereEu iti multumesc Gaby pentru ca incerci retetele mele.Pupici