Pages - Menu

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Cornuleţe cu nucă

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.





luni, 26 octombrie 2015

Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă,dar foarte gustoasă.
Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie,am redus doar cantitatea de zahăr.
Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză.Nouă ne-au plăcut foarte mult.

luni, 19 octombrie 2015

Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

  


    Nu ştiu de ce dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala,să creeze acea atmosferă de tihnă în casă.Cât de plăcut este  ca mirosul de măr,vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile.
Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta!
Fragedă,aromată,cu multa umplutură,ce mai,o minunăţie.
Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună.
V-o recomand cu mare drag.




vineri, 16 octombrie 2015

16 Octombrie -Ziua Mondiala a Alimenatiei.Spunem STOP RISIPEI ALIMENTARE alaturi de Food Saver


Astazi, 16 octombrie, sarbatorim Ziua Internationala a Alimentatiei.
Blogul Bucate vorbe si arome a ales sa sustina aceasta campanie alaturi de alti bloggeri culinari si cu sprijinul FoodSaver Romania.


Probabil unii dintre voi se vor simti agasati de postarile noastre,dar prin acestea s-a dorit tocmai ca impactul sa fie cât mai mare.
Ne-am dori sa spuneti si voi alaturi de noi “STOP RISIPEI ALIMENTARE”,sa regânditi  atitudinea voastra în ce priveste hrana,alimentele de care aveti nevoie,precum si faptul ca si bugetul vostru este afectat de aceasta risipa.Sa încercam sa cumparam atât cât avem nevoie,sa gasim solutiile optime de pastrare si conservare a alimentelor.
Reducând risipa economisiti timp si bani.Chiar daca nu pare mult ceea ce aruncam zilnic la cosul de gunoi,cred ca ati fi surprisi sa realizati cât se aduna în timp.
Tot mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul initiat de Food Saver Romania, ,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de pastrare a alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul aparat pentru vidat alimente Food Saver.Sa întâmpinam cu idei noi Ziua Mondiala a alimentatiei.


In continuare am sa va arat cum m-a ajutat pe mine aparatul de vidat Food Saver,considerând ca este un ajutor de nadejde în orice familie.

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

 Pentru acest week-end am pregătit o prăjiturică foarte simplă dar deosebit de  gustoasă.Că doar nu e neapărat nevoie să ne complicăm pentru a avea un desert delicios.
Si  am să vă spun că este şi sănătos şi mai „light” pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitorul natural GreenSugar,un îndulcitor pe bază de stevia,cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Nu trebuie să vă faceţi probleme,acesta nu schimbă deloc gustul preparatelor,eu chiar
 m-am îndrăgostit de el.
Dacă v-am stârnit curiozitatea,am să vă spun că avem şi un concurs pentru voi,concurs la care puteţi să câştigaţi  un borcan cu îndulcitor  100%natural Green Sugar şi un bol personalizat.
Premiul este oferit de Green Sugar ,care luna aceasta împlineşte 5 ani,aşa că le urăm împreună „La mulţi ani!!!” ,mulţi ,delicioşi şi sănătoşi.
La finalul postării veţi găsi  detaliile despre concurs.





miercuri, 7 octombrie 2015

Desert cu ciocolată şi zmeură

      Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74%  cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu  zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
        Si pentru ca în luna Octombrie sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.