Pages - Menu

duminică, 17 aprilie 2016

Pulpă de miel la cuptor,cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat Food Saver



Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale,sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti  carne de miel.
Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor  minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver,care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola pentru marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.
Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.In lipsa caserolei,acest lucru ar fi durat câteva ore.
Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.
Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.
Pentru garnitură am preferat  broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.




Ingrediente:
1 bucata pulpă de miel,cu os

Pentru marinadă:
100 ml vin alb sec
2 linguri ulei
3 căţei de usturoi
Ardei iute rosu
1 lingurita sos de soia
Sare roz de Himalaya
Boia de ardei,piper
Fulgi de ardei iute
½ lingurita cimbru
Crenguţe de rozmarin
Morcov si rosii cherry

Pentru garnitura:
Broccoli
Câţiva morcovi tineri
O tija de apio
Coaja si sucul de la o portocala
1 ardei iute
Stafide
Sare,piper
Un cubulet de unt



Mod de preparare:


Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.
Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.
In caserola pentru marinare,am pus vinul,morcovii,rosiile cherry,apoi am asezat carnea.
Am presarat usturoiul zdrobit si taiat,câteva felii de ardei iute,sosul de soia si uleiul.
La final am pus rozmarinul. 



Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.
Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.
Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos  furtunul.
De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.
După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora,la 200 de grade.


In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.
Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.
Am  taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .


Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.


Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.


Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.




La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.



S-aveţi poftă!
                                                                                                                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu