Pentru că tot se apropie
Sărbătorile Pascale,sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti carne de miel.
Ce vreau eu să vă spun
este că am avut un ajutor minunat pentru
pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver,care
ne-au făcut cunoştinţă cu caserola pentru marinare Food Saver cu o capacitate de
2l.
Am ataşat caserola
aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost
marinată.In lipsa caserolei,acest lucru ar fi durat câteva ore.
Si am să vă spun că prin
procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile
pătrund mai rapid şi mai profund în carne.
Eu am avut o bucată mai
mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.
Pentru garnitură am
preferat broccoli şi legume caramelizate
în suc de portocale.
Ingrediente:
1 bucata pulpă de
miel,cu os
Pentru marinadă:
100 ml vin alb sec
2 linguri ulei
3 căţei de usturoi
Ardei iute rosu
1 lingurita sos de soia
Sare roz de Himalaya
Boia de ardei,piper
Fulgi de ardei iute
½ lingurita cimbru
Crenguţe de rozmarin
Morcov si rosii cherry
Pentru garnitura:
Broccoli
Câţiva morcovi tineri
O tija de apio
Coaja si sucul de la o
portocala
1 ardei iute
Stafide
Sare,piper
Un cubulet de unt
Mod de preparare:
Pulpa de miel am
spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.
Am amestecat
condimentele si le-am presarat peste carne.
In caserola pentru
marinare,am pus vinul,morcovii,rosiile cherry,apoi am asezat carnea.
Am presarat usturoiul
zdrobit si taiat,câteva felii de ardei iute,sosul de soia si uleiul.
La final am pus
rozmarinul.
Am pus capacul caserolei
si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.
Am atasat furtunul între
aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de
vidare,a început procesul de vidare.
Când a ramas doar ledul
verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am
scos furtunul.
De acum nu mai aveam
decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.
După acest timp,am
deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si
am pus la cuptor pentru o ora,la 200 de grade.
In acest timp am mai
stropit friptura cu sosul din tava.
Intre timp am pus
broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.
Am taiat ardeiul iute si i-am scos
semintele,apoi l-am taiat .
Am razuit câteva fâsii
din coaja de portocala,apoi am stors sucul.
Am curatat
morcovii,puteti doar sa-i spalati.
Intr-o tigaie am topit
untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de
portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a
scazut.
La final am pus
stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu