Carnea de miel are o
aromă mai aparte,însă este foarte benefica pentru organismul nostru deoarece
provine de la animale hrănite doar cu iarbă.
In combinaţie cu
condimentele potrivite,aceasta poate fi foarte gustoasă.
Dar dacă pentru prepararea ei folosim şi marinarea rapidă prin vidare,cu ajutorul caserolei pentru marinare Food Saver,vom obţine
o friptură fragedă şi suculentă,îmbibată cu aroma condimentelor.
Cu ajutorul procedeului
de vidare în caserolă,porii cărnii se vor deschide şi aceasta va absorbi toate
aromele din recipient,frăgezindu-se.
Ingrediente:
O pulpa de miel cu
os(1.5 kg)
O lingurita ghimbir ras
5-6 căţei de usturoi
Un ardei iute rosu
Sare,piper,boia
Oregano
Cimbru
2 linguri ulei de
masline
100 ml vin rosu
2 buc ceapa rosie
1 morcov
1 lingura zahar brun
Mod de preparare:
Pentru început,am
marinat carnea.
Pentru aceasta am
pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare.
Am spalat si uscat
carnea,apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o asez în caserola.
Am masat pulpa cu
uleiul,apoi am presarat condimentele:sare,piper,cimbru,oregano,boia.
Deasupra am pus
ghimbirul ras , usturoiul zdrobit si ardeiul iute din care am scos semintele si
l-am taiat felii.
Am asezat carnea în
caserola,am turnat vinul deasupra,apoi am învârtit carnea ca sa se imbibe pe
roate partile cu marinada.
Am pus capacul
caserolei,am rotit butonul în pozitia
“vidare”,am atasat furtunul la aparatul de vidare si caserola,apoi am apasat butonul pentru vidare.
Când procedeul s-a
terminat,am rotit butonul în pozitia “închis”,am scos furtunul si apoi am pus
caserola la frigider pentru o ora.
Pentru o marinare mai
rapida,puteti sa vidati de mai multe ori carnea.
Intre timp,am curatat
ceapa si am taiat-o julienne.
Am curatat si taiat si
morcovul.
Intr-o tigaie am pus
putin ulei si am pus ceapa sa se caleasca,am adaugat si morcovul,apoi putina sare si zaharul brun.
Am lasat pâna când
amestecul a început sa se
caramelizeze,apoi am dat deoparte.
Am scos carnea din
caserola si am pus-o într-un vas yena,peste ea am pus ceapa cu morcovii.
Am acoperit vasul cu o
folie de aluminiu si l-am pus la cuptor la 200 de grade.
L-am lasat asa pentru o
ora,apoi am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.
Am stropit din când în
când friptura cu lichidul din vas.
Am mai lasat la cuptor
circa 30 de minute.
Am scos friptura pe un
platou , am acoperit-o din nou cu o folie si am lasat-o sa se odihneasca 15-20
de minute,tocmai bine pentru a fi servita calda.
S-aveţi poftă !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu