In urmă cu puţin timp,la
o întâlnire cu oameni tare dragi mie,am primit în dar de la prietena mea Adina,căreia-i
mulţumesc,o carte de bucate cu reţete din Orient.
Am fost surprinsă să
descopăr foarte multe reţete deosebit de interesante şi care se pregătesc relativ
uşor.Aşa a fost şi această salată pe care eu am pregătit-o alături de o friptură
de miel.
Ingrediente:
400 g morcovi tineri cu frunze
1 tija de ţelina(apio)
1 ardei iute roşu
O portocala
2 linguri ulei de
masline
1 lingura oţet balsamic
20 g stafide
Sare,piper
Zeama de lamâie
Mod de preparare:
Am curatat morcovii si
am lasat 2-3 cm din partea cu frunze.
Ardeiul iute l-am taiat în
doua,am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri.
Am ras coaja de la
portocala(fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea.
Intr-o tigaie am încins
uleiul si am calit morcovii împreuna cu ardeiul iute.Am adaugat apoi sucul , coaja de portocala si otetul
balsamic.
Am pus un capac si am
fiert la foc foarte mic 10 minute.
Tija de telina am
spalat-o,am taiat-o bucati mai lungi,am pus-o peste morcovi,am pus si stafidele si am mai lasat câteva
minute pe foc.
La final am pus
sare,piper si putina zeama de lamâie.
Se poate servi ca atare
sau ca si garnitura lânga o friptura.
S-aveţi poftă !!!
De senzatie totul! Friptura dementiala, insa salata chiar m-a cucerit! Arata grozav! Grozav! Bravoo, Dia!
RăspundețiȘtergerePS> apreciez ora postarii :D:)))
Ha haaaaa ,multumesc Laurica :-*
ȘtergereCred ca m-am simtit vinovata ca am visat ca tot imi aratai ceva friptura :)))) ori mi s-a tras de la postarea cu dedicatie de ieri .
Pupici
Ioi, ce salata buna ai facut aici! Si ce bine arata friptura!
RăspundețiȘtergereSuper!
Multumesc Meri.Pupici
Ștergere