Pentru această reţetă am
avut ajutoare minunate,care au făcut ca
această mâncare să fie delicioasa.Carnea fragedă de miel,am marinat-o cu
ajutorul aparatului de vidat Food Saver şi a caserolei pentru marinare rapidaFood Saver,astfel m-am asigurat că toate aromele au pătruns prin vidare în
carne şi,mai departe Slow Cookerul a preluat sarcina de gătire lentă a
mâncării.
Carnea fragedă s-a
desprins uşor de pe os,iar legumele s-au gătit exact cât trebuie împreună cu
carnea.
Ingrediente:
Pulpa
de miel cu os
Pentru
marinada:
Sare,piper
Fulgi de ardei iute
1 lingurita oţet
balsamic
1 lingura ulei
Zeama de lamâie
Un firisor de rozmarin
Un firisor oregano
Pentru tocaniţă mai avem nevoie de :
4-5 morcovi
2 buc patrunjel radacina
3 buc ceapa alba
2 buc ceapa verde
100 g galbiori din
conserva(sau alte ciuperci)
2 tije apio (ţelina)
200 ml suc de rosii
1 lingura boia de ardei
6-7 căţei de usturoi
1 ardei iute rosu
½ lingurita chimen
200 ml supa de pui
Sare
Mod de preparare:
Am spalat si sters
carnea cu un servet de hârtie.
Am amestecat toate
ingredientele pentru marinada.
Am pus carnea în
marinada obtinuta,am întors-o ca sa se îmbibe bine pe toate partile,apoi am
pus-o în caserola pentru marinare,am închis capacul,apoi am conectat caserola
la aparatul de vidat cu ajutorul portului accesoriu.
Am rotit butonul
caserolei în pozitia de vidare si apoi am
executat de 2 ori operatiunea de vidare.
Am rasucit butonul
caserolei în pozitia închis si am deconectat caserola de la aparat.
Am pus caserola la
frigider pentru 30 de minute.
Intre timp am pregatit
ingredientele pentru tocaniţă.
Am curatat morcovii si
patrunjelul si i-am taiat bucati mai mari.
Am taiat si tijele de
telina
Ceapa am curatat-o,am
taiat-o julienne si am calit-o cu putin ulei.Dupa câteva minute am pus si ceapa
verde.
Am curatat usturoiul,
iar din ardeiul iute am scos semintele.
Am pus toate legumele
astfel pregatite (mai putin usturoiul) si ciupercile în vasul Crock Pot-ului.
Am scos caserola de la
frigider,am deschis si am asezat carnea peste legume.
Am mai pus putina
sare,boiaua iar apoi supa de pui(puteti folosi supa de legume sau apa).
Am pus capacul vasului
si am setat pe High pentru 3 ore.
Pe la jumatatea timpului
am adaugat sucul de rosii si usturoiul.
Ce-mi place foarte mult la Slow Cooker este ca legumele
se fac exact cât trebuie,chiar daca carnea este moale si foarte bine facuta.
Se poate servi imediat
sau se poate comuta pe functia de Pastrare la cald pâna în momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu