Eu nu mă împac foarte
bine cu carnea de miel,dar dacă aceasta este condimentată foarte bine,poate fi
foarte gustoasă.
De aceea am ales să
pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de
ciuperci şi gorgonzola.
Cu ajutorul caseroleipentru marinare rapida Food Saver,am marinat carnea în iaurt,adăugând ierburi
de Provence,condiment cu ardei iute Hot&spicy,usturoi,piper cu lamâie şi
mustar cu hrean.
Toate aceste arome au pătruns
foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.
Ingrediente:
2 felii generoase spată de miel
6-7 căţei de usturoi
1 lingura iaurt grecesc
1 lingurita mustar cu
hrean
1 lingura ulei de
masline
Condiment
Hot&spicy(ardei iute)
½ lingurita Ierburi de
Provance
Sare roz de Hymalaia
Piper cu lamâie
Coaja de lamâie
O crenguţă rozmarin
Ardei iute rosu uscat
100 ml Supa de legume
1 lingurita oţet
balsamic
Sos de ciuperci si gorgonzola:
150 g ciuperci din
conserva
2 buc ceapa verde
O lingura faina
200 g smântâna
100 g gorgonzola
100 ml apa
Sare,piper
Putin ulei
Mod de preparare:
Pentru început am
pregatit aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare,ajutoarele
noastre de baza pentru aceasta operatiune.
Carnea am spalat-o si am
uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare,piper cu lamâie ,
condiment hot&spicy,ierburi de Provence.
Usturoiul l-am
zdrobit,apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei,am pus mustarul si
iaurtul.Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am
asezat în caserola pentru marinare Food Saver.
Deasupra am razuit coaja
de lamâie,ardeiul iute taiat felii ,piper si rozmarinul.
Am pus capacul caserolei
am rotit butonul caserolei în pozitia
pentru marinare,am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul
furtunului atasat,apoi am apasat butonul pentru vidare.
Am repetat operatiunea
de doua ori pentru o marinare mai rapida.
Dupa aceasta,am mutat
butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.
Am pus caserola la
frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge
chiar si 15 minute.
Dupa acest timp,am
deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile
de carne împreuna cu supa de legume si
oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu folie si am pus la cuptor la 200 de
grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.
Intre timp am pegatit
sosul de ciuperci.
Intr-o tigaie,am prajit
ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.
Am adaugat faina,am mai
calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.
La final am adaugat
gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.
Am pus carnea de miel
deasupra sosului si am servit fierbinte.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu