Melcişorii ăştia sunt
preferaţii mamei mele.De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat
pufos de brioşe ,iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată.
Pentru a completa gustul
,am adăugat o glazură acrişoară de lămâie.
Foarte mult îmi place
cum se lucrează aluatul acesta,ca să nu
mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară,primite de
la verişoara mea.
Ingrediente:
500 g faina
5 oua
50 g zahar
180 g unt moale,82%
grasime
7g drojdie uscata(1
plic)
Vanilie,coaja de lamâie
Sare
Gem de măceşe
150 g nucă măcinata
Pentru glazurat:
Zeama de la o lamâie
Zahar pudra
Mod de preparare:
Faina am amestecat-o cu
drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale.
Am omogenizat toate
ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru
framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.
Neaparat sa folositi un
unt de calitate,cu procent mare de grasime.
Am mixat pâna ce untul a
fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii
vasului.
Am mai framântat putin
aluatul cu mâna,apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider
pentru câteva ore.
Da,la frigider.Acest
aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.
Dupa ce a dospit suficient,am
scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.
Am uns cu gem de măceşe
si am presarat cu nuca macinata.
Am rulat foaia,apoi am
taiat bucati de aproximativ 5 cm,pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.
Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit
cuptorul la 200 de grade.
Am pus tava la cuptor
pentru 20 de minute,pe treapta de jos a cuptorului.
Pentru glazura,am
amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca
erau fierbinti.
Eu nu m-am abtinut si am
mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.
Voi sa faceti cum
credeti de cuviinta.
S-aveţi poftă !!!
Cat de frumos au iesit! Mi-ai facut pofta teribila! Si mie imi plac melcisorii, poate reusesc sa fac cativa acum de Paste! Te pupacesc, Dia! Spor la treaba!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.Grozav de buni au iesit.
ȘtergerePupici si spor la treburi si tie.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergerePerfecti pentru a fi savurati langa o cafea sau un pahar cu iaurt. Yummmmy!
RăspundețiȘtergereChiar perfecti pentru asa ceva.Eu prefer cu iaurt.
ȘtergereTe imbratisez draga mea.