Am mai spus de multe
ori,pentru mine desertul perfect este acela care are fructe.Cam de orice
fel,preferate fiind totuşi cele acrişoare.
Si cum să nu-mi vină tot
felul de idei când piaţa este plină de fructe.Aşa că,după ce am cumpărat :cireşe,vişine,ananas,coacăze
roşii,pentru
desert câştigătoare au fost vişinele,adică,un kilogram de vişine,să mă pot
bucura de ele la fiecare îmbucătură.
Am folosit şi siropul lăsat
de vişine,transformându-l într-un jeleu delicios.
Si m-am gândit eu că
tare bine s-ar mai potrivi o cremă acrişoară de lamâie.Aici am trişat puţin,folosind
o cremă la rece,de la Dr.Oetker.
Voi puteţi să folosiţi
ce cremă doriţi.
Pentru că adunasem ceva
albuşuri de ou la congelator,m-am gândit să folosesc doar albuşurile în această
prăjitură.Am preferat sa folosesc varianta de blat cu albuşurile opărite cu
siropul de zahăr.
Pentru gustul meu a fost
PERFECTĂ!
Ingrediente:
Pentr blat (tava de
38x25 cm):
9 albusuri de ou
200 g zahar
50 ml apa
O lingura zeama de lamâie
3 linguri ulei
270 g faina
1 lingura cacao
Sare
1 lingurita praf de copt
1 kg vişine (cântarite
cu tot cu sâmburi)
200 g zahar pentru vişine
Pentru jeleul de vişine:
Siropul lasat de vişine(aproximativ
250 ml)
2 linguri amidon
Pentru crema de lamâie:
400 ml smântâna pentru
frisca
1 plic crema cu gust de lamâie de la Dr.Oetker
1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Mai întâi am scos sâmburii
vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar,ca sa lase sirop pâna în momentul în care
le pun în blat.
Am preîncalzit cuptorul
la 180 de grade.
Pentru blat,am pregatit
siropul.Intr-o cratita,am pus 200 g zahar ,50 ml apa si zeama de lamâie.Am pus
cratita pe foc si am lasat sa fiarba pâna s-a topit zaharul.
Intre timp am mixat
albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat siropul fierbinte,mixând la
viteza maxima.
Am adaugat cele 3
linguri de ulei,apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am luat o parte din
compozitie si am amestecat-o cu 1 lingura de cacao.
Am scurs foarte bine
visinele,pastrând siropul pentru jeleu.
Am pregatit tava cu hârtie de copt,apoi am început sa
pun din cele doua compozitii,alternativ
câte o lingura din fiecare.
Dupa ce am pus cam
jumatate din compozitie,am amestecat usor cu o furculita si am pus un strat generos
de visine.
Am mai pus un strat din
cele doua compozitii si iar un strat de visine.
Visinele din acest al
doilea strat le-am apasat putin sa intre in blat.
Am pus tava la cuptor,la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Este util însa sa faceti
testul cu scobitoarea.
Am lasat blatul sa se
raceasca,apoi l-am taiat în doua,pe lungime.
Intr-o cratita am
amestecat siropul lasat de visine cu 3 linguri de amidon si am pus cratita la
foc mic,pâna ce jeleul s-a îngrosat.
L-am lasat sa se
raceasca si am pregatit crema.
Am amestecat continutul
plicului de crema cu o lingura de zahar pudra si smântâna pentru frisca,apoi am
mixat foarte bine.
Am asamblat apoi prajitura.
Peste primul blat am pus
un strat de jeleu,crema si apoi al doilea blat.
Deasupra blatului am mai
pus un strat de crema ,am decorat cu fructe si jeleu.
Am lasat la rece,apoi am
servit.
Simplu si bun ,zic eu.
S-aveţi poftă!
Ce poze frumoase! ❤❤❤ Ce desert de excepție! ❤❤❤ Felicitări și mulțumim pentru rețetă, Dia!😚😚😚
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet Mihaela.Esti o draguta ca intotdeauna.
ȘtergereTe imbratisez cu drag.
Arată demențial, prăjitura ta! Îmi plouă instant în gură la cât de apetisantă este! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Meri.Tare ,tare gustoasa a fost.Pupici si de la mine.
ȘtergereCat e de faina!
RăspundețiȘtergereSi o reteta foarte simpla.Pupici Adina
Ștergere