Pages - Menu

miercuri, 2 aprilie 2014

Vorbe cu ....arome

Vorbe…vorbe mincinoase ori adevarate,
Vorbe goale ori pline de înţeles…..vorbe colorate ori fără noimă.
Vorbe care dor ori vorbe care alină. Vorbe intime ori vorbe de vânzare.
Vorbe ce te pot înalţa ori prăbuşi.
Vorbe care zidesc ori care năruie.
Vorbe…..vorbe!!!!
Cât de însemnata poate fi o vorba,câta iscusinţă îţi trebuie în manevrarea lor.
De multe ori te întrebi daca-i mai bine sa taci ori sa vorbesti?Sa accepţi ori sa te revolţi?
Nu degeaba se spune ca suntem ceea ce gândim,dar aş adauga ca suntem şi rezultatul vorbelor noastre.
Nu te costa nimic sa vorbesti,dar te poate costa totul o vorba spusa într-un moment nepotrivit.Odata spuse,nu mai au cale de întoarcere.Vorbele nu ucid dar dor.
Pentru cele nespuse,de cele mai multe ori mai este timp.
E important sa ştim sa punem arome potrivite vorbelor,aşa cum o mâncare îşi cere doza potrivita de condimente.Unora ne place mai picant,alţii însa prefera gustul mai „cuminte”, ori pe cel dulce.
Vorbele pot fi precum cuţitele ce rănesc fără speranţă ori pot sa aline precum un pansament ce vindeca instantaneu.Stă la îndemâna noastra.
Pâna la urma nici nu-i nevoie de prea multe vorbe ca sa înţelegi durerea din spatele unui zâmbet,iubirea din spatele supararii sau motivele din spatele tăcerii.
Dar vorbele îşi au rostul lor,chiar daca,aşa cum spunea Lucian Blaga : „ Unora le place numai ce înţeleg,alţii înţeleg numai ce le place”.
Vorbele…..câştigam cu ele,iertam cu ele,ranim ori alinam cu ele,vorbele ne definesc ori ne transforma….aşa că nu uitaţi sa le puneţi …arome potrivite.

4 comentarii:

  1. Frumoasa noua ta casuta si primitoare! Iti multumim ca iti faci timp pentru a ne bucura si pe noi cu gandurile tale frumoase si minunatele locuri pe care le vizitezi! Esti o persoana deosebita, iti doresc bafta in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Geta.Ma bucur tare mult daca voi gasiti ceva placut sau interesant pe pagina mea.Pupici si tie si Printesei. :-*

      Ștergere