Pages - Menu

joi, 4 septembrie 2014

Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

      Pentru aceasta zacusca am folosit ingrediente care nu se folosesc în mod obişnuit,dar nouă ne place să încercam diverse combinaţii.
Mie îmi place foarte mult zacusca cu ardei iute,uneori o mai combin cu cea cu morcovi.Dulce şi iute pe aceeaşi felie de pâine,dar asta e altă reţetă.


Ingrediente:
2,5 kg gogosari
1 kg ciuperci champignion
0.5 kg morcovi
O ţelina de marime medie
700 ml suc de rosii
1 kg ceapa
700 ml ulei
Sare grunjoasa ,boabe de piper,foi de dafin


Mod de preparare:
     Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim în ulei ceapa cu morcovii si telina.La fel si gogosarii.Punem pe fiecare putina sare cand le prajim.Amestecam apoi toate ingredientele într-o cratita mare,adaugam si sucul de rosii (am folosit din cel facut în casa),boabele de piper,foile de dafin si sare daca mai este cazul.
        Punem cratita în cuptor pentru o ora si jumatate.Mai amestecam din cand in cand,dar nu s-a întâmplat sa se lege de cratita.Uleiul se va ridica la suprafata.
        Când este gata o punem în borcanele curate si uscate,le închidem bine cu capacul si le punem în cuptorul înca caldut pâna când se racesc.
      
         Să aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu