Pages - Menu

vineri, 30 ianuarie 2015

Red velvet cupcakes cu cremă de portocale



Am cam încercat în ultima vreme sa gatesc doar cât era nevoie,dar mai ales promisesem sa nu mai fac deserturi.Totusi ma cam bântuiau niste briose rosii cu un moţ de crema.Crema care,de data asta musai era sa fie de portocale,pentru ca aveam niste portocale care se cereau „combinate”.
     N-au iesit ele prea „red”,la final mi-am dat seama ce ar trebui sa modific pentru a obtine acest rezultat,dar cu siguranta au fost …divine şi de_vina pentru ca nu m-am putut abtine.






Ingrediente cupcakes:   
250 gr faina
120 gr unt
200 gr zahar
2 oua
200 ml iaurt 10% grasime
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
O lingurita bicarbonat
0 lingurita otet
Sare
2 linguri colorant alimentar rosu
Ingrediente crema portocale:
300 ml suc proaspat de portocale (de la 4 portocale)
2 linguri zahar tos
250 gr crema mascarpone
2 linguri zahar pudra
2 linguri amidon alimentar


Pregatim mai intai cupcakes-urile.
        Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaoa.
Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul în iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea rosie.Data viitoare am sa pun colorantul în crema de unt.Se coloreaza mult mai bine.
      Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se face spuma.Adaugam un ou si mixam în continuare.Apoi o lingura din amestecul  de ingrediente uscate.Punem si cel de-al doilea ou si iarasi o lingura din amestecul de faina.Bicarbonatul îl „stingem” cu putin oţet si îl punem peste crema de unt.
        In etapa urmatoare începem sa încorporam iaurtul alternând cu amestecul de ingrediente uscate.Terminam cu faina.


      Preincalzim cuptorul.Intr-o tava de briose punem forme de hârtie pentru briose si punem în fiecare cam câte o lingura plina din compozitie.Cam pâna la jumatatea formei este suficient,ele vor si creste la copt.


      Punem la cuptor pentru 25 de minute,dar puteti sa verificati cu scobitoarea.Cand aceasta iese curata,sunt gata.Le mai lasam în cuptor cu usa întredeschisa pâna se racesc.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 bucati.
      Crema de portocale:
      Se stoarce sucul de portocale.Eu am folosit 4 portocale,au fost foarte dulci si zemoase.Am obtinut 300 ml de suc.
Se înmoaie cele doua linguri de amidon cu putin suc.Restul sucului se amesteca cu doua linguri de zahar si se pune sa fiarba.Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca energic cu telul.Cand s-a ingrosat amestecul se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
        Se mixeaza crema mascarpone cu cele doua linguri de zahar pudra.Se adauga cate putin crema-budinca de portocale.Se obtine o crema fina,aromata si cu o culoare superba.


Se lasa crema putin la frigider,apoi se orneaza cupcakes-urile.


        Se servesc cu ….pofta !!!!



2 comentarii: