Pages - Menu

joi, 5 februarie 2015

Espresso panna cotta



Desert sau cafea ……asta-i întrebarea??? De ce nu şi una şi alta? Un desert rapid,lejer,cu gust îmbietor de cafea.Grozav de bun!!!!!
Puteţi sa-l serviţi direct din cească ori răsturnat pe farfurioară, după ce l-aţi acoperit cu generozitate cu un sos…de cafea,cum altfel…..


Ingrediente panna cotta:

  • 400 ml frisca lichida(eu am avut îndulcita)
  • 1oo ml cafea espresso
  • 50 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte
Ingrediente sos de cafea:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr cafea espresso
  • 100 ml frisca lichida



Mod de preparare:
Gelatina o punem la hidratat in laptele rece.
Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem!!!.
Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem!!!) si o turnam in compozitia de frisca,amestecand pana se incorporeaza.
Ungem cestile cu ulei,apoi turnam compozitia in ele.Lasam sa se raceasca,apoi punem cestile la frigider pentru cateva ore,pana cand compozitia se intareste(cam 2 ore am lasat-o eu).
Pentru sosul de cafea,caramelizam zaharul,apoi adaugam cafeaua si lasam sa fiarba.Cand zaharul s-a topit,luam vasul de pe foc,adaugam frisca amestecand compozitia.Punem iarasi pe foc si mai fierbem pana cand prinde consistenta.
Punem sosul in ceasca peste panna cotta,sau o rasturnam pe o farfurioara si punem deasupra sosul .




6 comentarii: