Pages - Menu

luni, 13 aprilie 2015

Alcazare/Alcazale

                                            




                Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas –Cofetar de ocazie şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea,dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.




Ingrediente bezele:
2 albusuri de ou
100 g zahar
200 g nuca macinata
Un praf de sare
esenta de rom

Ingrediente crema:
2 galbenusuri de ou
100 g zahar tos
15 g cacao
100 ml lapte
100 g unt
Esenta rom

Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor



Mod de preparare bezea:
Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.
Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.
La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.
Am pus si esenta de rom.


Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.
Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.


Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.
Daca nu aveti cuptor  electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.
Bezelele trebuie  sa se usuce  doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.



Mod de preparare crema:
Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi  si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.
Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.

Am  lipit câte doua bezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.
Am pus crema ca sa  ramana si în exterior,apoi  am presarat pe margine nuca macinata.
Se pastreaza la rece.




S-aveţi poftă !!!

6 comentarii:

  1. Sunt minunate astea, le-am ochit si eu la Simona si le-am trecut pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-au iesit tare frumoase alcazarele, brava! :) Si multumesc frumos pentru referinta <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc pentru reteta Simona.
      Imi plac atat de mult preparatele tale ca le-as incerca pe toate.
      Si Lemon curdul mi-a placut foarte mult.
      Pupici

      Ștergere
  3. Claudia,multumesc frumos pt reteta.Datorită tie si faptului ca ai explicat astfel incat sa para totul usor am avut si eu curajul sa le fac.Au iesit excelent si sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca a fost de ajutor reteta.
      Eu iti multumesc Gaby pentru ca incerci retetele mele.Pupici

      Ștergere