Pages - Menu

joi, 31 martie 2016

Tort cu cremă de brânză şi jeleu din vin roşu



A fost un tort simplu dar deosebit de gustos,asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou.
A fost o dublă aniversare,tripla chiar,aniversarea nepoatelor mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori ,aşa că merita sărbătorit." La multi ani " Roxanei,Ancai si blogului meu.

Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari,dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele.Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente,venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine.
Mie tare mi-a plăcut aşa,simplu,delicat  şi foarte colorat.


Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):
5 oua
150 g zahar
150 g faina
Sare

Ingrediente crema de brânză:
250 g mascarpone
300 ml  frisca lichida
Zeama de lămâie
Vanilie

Ingrediente  jeleu din vin roşu:
300 ml vin roşu
4 linguri zahar

Ingrediente sirop:
2 linguri zahar
Zeama de la jumatate de portocala
150 ml apa

Pentru décor:
400 ml smântâna pentru frisca
3 linguri smântâna 30% grasime
1 lingura zahar pudra
Ornamente funfetti
Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde
Flori natural




Mod de preparare:
Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul .
Am adaugat faina în doua reprize,amestecând usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la  200 de grade pentru 20 de minute,apoi amredus temperature la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.
Este util totusi sa verificati daca este copt.
L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi l-am scos pe un gratar.
Am pregatit jeleul din vin.
Am pus sa fiarba vinul cu zaharul .L-am lasat pâna a scazut si s-a îngrosat suficient.
Am mixat frisca,apoi am adaugat crema mascarpone.



Pentru sirop am fiert toate ingredientele.
Am asamblat tortul.
Am taiat blatul în 3 si l-am însiropat.
Am pus pe fiecare blat crema de brânza iar deasupra jeleu din vin.





Mi-a ramas putina crema pe care am pus-o pe exteriorul tortului.



Apoi am mixat smântâna pentru frisca cu smântâna si zaharul pudra.
Am ornat tortul la exterior cu frisca.
Am topit ciocolata alba si am pus colorant de diferite culori ,apoi am pus-o pe marginea tortului.
Am ornat cu funfetti si flori naturale.
O parte din flori le-am dat prin albus de ou,apoi le-am presarat cu zahar.









S-aveţi poftă !!!



14 comentarii:

  1. Dia, nici nu imi vine sa cred ca au trecut doi anisori deja! La multi ani, sanatosi si la fel de deliciosi! Sanatate si multi ani frumosi si nepoatelor, toate cele bune!
    Cat despre tort, este foarte frumos, cred ca imi place cel mai mult dintre toate. Cam mic :P dar foarte frumos! Pe masura aniversarilor! Te pupacesc si iti doresc toate bune si cu sanatate! :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Laura,pentru urari si aprecieri.Intotdeauna ai vorbe frumoase.
      Am mai avut un tort,mai mititel si acela,ca deh ,nu e cazul ca mancam atata dulce :)))))
      O imbratisare maaaare trimit si eu.

      Ștergere
  2. Laura zice că-i cam mic, hmmm, aproape că nici nu mai ştiu cum să comentez, lumea întreagă ştie cât sunt eu de cumpătat. :)))
    No, fiindcă-i tort triplu aniversar aş merita trei felii, căci matematic aşa ar fi corect, mai ales că eu am şi reţetă de la doctor pentru aşa ceva. :D
    La reţetă nu comentez, ar fi ca şi cum aş comenta o operaţie pe cord doar pentru că ştiu şi eu să tai mămăliga. :)))
    La mulţi ani sărbătoritelor tale şi mulţi şi frumosşi ani în blogosferă alături de prieteni. >:D<
    p.s Merit chiar patru felii, dacă-i aşa mic precum vede Laura. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Padre,daca tot ai introdus si matematica in ecuatie,eu nu pot sa te contrazic.
      Uite cum zic ca e corect sa facem: o sa fac un tort din asta special pentru tine,ca sa nu-mi aud vorbe :)))))
      Multumim frumos pentru urari si gandul bun,asemenea va dorim si voua.
      trimit si eu o imbratisare ca acusi ne vedem.

      Ștergere
    2. Să vezi invidii acum după ce ai zis că o să-mi faci tort, toată lumea o să spună că tot mie, care nu mă îngraş, îmi faci parte, vor uita toţi că mie de fapt aşa ceva mi s-a prescris la cură. :))))

      Ștergere
    3. Lasa,nu-i bai,ca mai intai trebuie sa avem grija de cei in nevoi :)))))Poate poete asa te apropii de silueta mea :)))))))

      Ștergere
  3. M-am distrat cu funfetti-urile, nici n-am stiut ce-s alea :)). Ca de obicei, ne incanti cu torturi pline de arome si culoare. Multi ani bloguletului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mihaela.Si torturile tale sunt minunate. Pupici

      Ștergere
  4. La multi ani nepoatelor tale! La multi ani gustosi, frumosi, inspirati, presarati cu torturi minunate! :*
    P.S.
    Si matemtic vorbind subscriu la ce a zis Padre. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult Alina.
      Matematic vorbind,iti raman si tie datoare :))))))
      Zi minunata sa ai.Pupici

      Ștergere
  5. La multi ani!! Super, super...plin de culoare!! Felicitari Dia!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumos este tortul asta! <3
    Felicitari si la multi ani deliciosi si frumosi!

    RăspundețiȘtergere