Pages - Menu

miercuri, 27 februarie 2019

Prăjitură de biscuiţi,cu umplutură de mere şi cremă de lapte




Acum ceva vreme am gustat prajitura asta de la o prietenă dragă.Mi-am zis atunci că va trebui să o pregătesc şi eu.
Nu am citit reţeta ei,dar am pornit de la acel gust delicios,mai ales că am mai pregătit combinaţia de măr şi cremă de vanilie dar cu un blat de pandişpan.
Mă bucur că am ales să o asamblez într-o tavă mare,de 38x25 cm,pentru că a fost o minunăţie.
Chiar dacă am folosit lapte condensat îndulcit,crema nu a fost prea dulce deoarece am adăugat zeama de lamâie  şi nu am mai adăugat zahăr.
Merele mele au fost destul de dulci,aşa că a fost suficient să pun 2 linguri de zahăr.
  asigur că este minunată combinaţia de biscuiţi,măr  şi crema de lapte cu lamâie.Merită să o încercaţi.






Ingrediente(tava de 38x25 cm):
500 g biscuiti
1,500 kg mere
Zahar daca este nevoie pentru mere(eu am pus 2 linguri)
1 lingura de gris
Scortisoara
397 g lapte condensat îndulcit
2 lamâi
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
2oo ml smântâna pentru frisca

Pentru glazura:
200 g ciocolata amaruie
50 g unt
100 ml lapte
  

Mod de preparare:
Am pregatit umplutura de mere.
Am curatat si razuit merele,le-am scurs  de zeama,dar nu de tot,am adaugat 2 linguri de zahar si 1 lingura de gris , apoi le-am calit câteva minute.Grisul va absobi toata zeama,obtinând astfel o compozitie cremoasa,astfel biscuitii nu se vor înmuia prea tare.
Am adaugat scortisoara si am  lasat umplutura de mere sa se raceasca.
Pentru crema de lapte condensat ,am amestecat laptele condensat cu zeama de la cele doua lamâi,astfel se va îngrosa ,zeama de lamâie diminuând si dulceata laptelui.




Am amestecat praful de budinca cu 400 ml lapte ,apoi am fiert la foc mic budinca.
Nu am adaugat zahar tocmai pentru ca laptele condensat este dulce.
Am pus o folie direct peste budinca si am lasat sa se raceasca.
Am amestecat budinca racita cu laptele condensat si apoi am încorporat smântâna pentru frisca,pe care am mixat-o în prealabil.




Am asamblat apoi prajitura.
Am folosit o tava cu pereti detasabili,în care am pus o folie mai groasa.
Folia va trebui sa îmbrace si peretii formei.
Am asezat un strat de biscuiti,apoi umplutura de mere,alt strat de biscuit,crema de lapte si iar un strat de biscuit.





Am pus deasupra o folie si am lasat câteva ore pentru ca biscuitii sa se înmoaie.
Am pregatit glazura.Am pus ciocolata,untul si laptele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a topit,am mai lasat-o câteva minute,apoi am pus peste prajitura.



Se mai  pastreaza prajitura la rece pâna când  se poate felia frumos.



S-aveţi poftă!!




2 comentarii: