Pages - Menu

sâmbătă, 28 martie 2015

Lemon curd-Cremă de lămâie



           O denumire care mă amuză,dar categoric este un deliciu,chiar dacă am folosit doar patru ingrediente.
Pentru ca zilele astea aveam în plan un tort,la fix am dat peste reţeta asta la Simona .
Am mai pregătit-o mai demult dar uitasem de ea.
Si pentru că am vrut un tort cu mai multă cremă,am zis că ar fi bine să nu fie prea dulce.
Aşa că am folosit acest lemon curd pentru o cremă mousse de lamâie.
Această cremă de lamâie este o combinaţie delicioasă de suc de lămâie,ouă,zahăr şi unt.
Lămâia va da aromă  cremei,ouăle o vor îngroşa iar untul o va face mai cremoasă.
Aşa cum am spus,crema aceasta se poate folosi ca atare sau ca baza pentru un alt desert.
Se poate păstra la frigider 2-3 zile într-un recipient închis sau la congelator.
Dacă o păstraţi la congelator,o veţi lăsa să se decongeleze în frigider.



Ingrediente cremă de lămâie:

120 ml suc proaspat de lămâie
3 galbenusuri de ou
3 oua întregi
150 g zahar
Coaja de lamâie rasa
100 g unt moale


Am stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari.Acuma depinde si cât sunt de zemoase.
Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat cu telul.


Am adaugat treptat sucul de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.


Am amestecat tot timpul cu telul pâna când compozitia s-a îngrosat.
5-10 minute ar trebui sa dureze aceasta operatiune.


Am luat de pe foc,am pus coaja de lamâie si cât înca a fost calda,am adaugat treptat 2-3 cubulete de unt,amestecând pâna s-a încorporat în cremă.


Am mutat crema într-un bol si am acoperit cu o folie alimentara,punând folia direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.


Am pus la frigider peste noapte.
Dupa cum vedeti e foarte usor de pregatit aceasta crema fina si aromata.




Pofta buna!!!!

4 comentarii:

  1. Mmm,ce buna trebuie sa fie si usor de pregatit;se foloseste asa simpla la torturi sau se mai combina cu ceva??te rog Dia daca se poate sa-mi raspunzi ca-mi place tare crema asta!
    pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Lulu,se poate folosi si asa cum este dar pentru tort,eu am amestecat-o cu frisca si gelatina.
      Gelatina nu e obligatorie doar daca crema este prea moale.
      Zi frumoasa si multumesc de vizita.

      Ștergere