Pages - Menu

duminică, 13 decembrie 2015

Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker



Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la Crock Pot,aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.
Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.
Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.
Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.
Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.
Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock Pot este o îndeletnicire de week-end.


Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la Slow Cooker.
Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.


Ingrediente:
2 felii groase  rasol de mânzat cu os
3 morcovi
2 radacini patrunjel
O ţelina mica
2 buc ceapa uscata
4 căţei de usturoi
1 ardei iute uscat
200 ml vin alb
100 ml apa
200 ml rosii pasate
Sare roz de Himalaya
Piper rosu
Boia dulce
nucsoara
Foi de dafin
2 linguri faina
Ulei
verdeata


Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore.
Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti.
L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald.
In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si taiat,sare si piper.
Dupa ce zarzavatul s-a înmuiat am adaugat boiaua,vinul si  apa.
Am lasat sa dea câteva clocote.
Intre timp am pregatit Crock pot-ul.
L-am conectat la sursa de curent,apoi am pus legumele din tigaie la baza oalei iar deasupra feliile de carne.
La baza oalei, în lichid,legumele se vor gati mai încet decât carnea,vor avea exact textura potrivita la final.
Am mai pus putin piper,ardeiul iute ,foile de dafin si nucsoara.
Am pus capacul oalei,am reglat pe pozitia High si am lasat sa-si faca treaba.
Dupa 2 ore jumatate,am adaugat si  rosiile pasate.
Mare atentie,aburul lasat poate fi foarte fierbinte.
Gustati si daca este nevoie mai condimentati.
Am pus iarasi capacul si am mai lasat înca 2 ore.
Dupa acest timp,deci 4 ore si jumatate în total,am verificat,carnea se desprindea foarte frumos de pe os si legumele erau facute si ele.
Din acest moment,puteti sa treceti pe pozitia de pastrare la cald daca nu serviti imediat.
Vasul de ceramica va pastra si el înca mâncarea calda chiar daca alegeti sa opriti aparatul.
Am oprit,am deconectat aparatul de la retea .
Noi am servit cu garnitura de orez si muraturi.



Poftă bună !!!!



2 comentarii:

  1. Vai, cum arataa! Stiu cat de bun este ce ai facut, si mie imi place la fel, sa fie cu multe legume! Ma bucur ca te-ai decis asupra aparatului, chiar si fara functie de programare. Chiar si in weekend merita sa te rasfeti cu asa bunaciune! Muaaah!
    PS. bine ca nu am vazut-o aseara :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc laura.
      cam greu cu programul meu,iar mama nu prea vrea sa gateasca la el :)))))
      Mai fac si chestii cu program mai scurt dar nu mai ajung sa fie postate.
      Nu era asa periculos si de vedeai aseara ca tu ti-ai facut pofta inaintea mea :)))))))
      Pupici scumpa!

      Ștergere