Pages - Menu

marți, 12 aprilie 2016

Salată de morcovi şi ţelină cu dressing de portocale



In urmă cu puţin timp,la o întâlnire cu oameni tare dragi mie,am primit în dar de la prietena mea Adina,căreia-i mulţumesc,o carte de bucate cu reţete din Orient.
Am fost surprinsă să descopăr foarte multe reţete deosebit de interesante şi care se pregătesc relativ uşor.Aşa a fost şi această salată pe care eu am pregătit-o alături de o friptură de miel.



Ingrediente:
400 g morcovi tineri cu frunze
1 tija de ţelina(apio)
1 ardei iute roşu
O portocala
2 linguri ulei de masline
1 lingura oţet balsamic
20 g stafide
Sare,piper
Zeama de lamâie


Mod de preparare:
Am curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea  cu frunze.
Ardeiul iute l-am taiat în doua,am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri.
Am ras coaja de la portocala(fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea.
Intr-o tigaie am încins uleiul si am calit morcovii împreuna cu ardeiul iute.Am adaugat apoi  sucul , coaja de portocala si otetul balsamic.








Am pus un capac si am fiert la foc foarte mic 10 minute.
Tija de telina am spalat-o,am taiat-o bucati mai lungi,am pus-o peste morcovi,am  pus si stafidele si am mai lasat câteva minute pe foc.
La final am pus sare,piper si putina zeama de lamâie.


Se poate servi ca atare sau ca si garnitura lânga o friptura.


S-aveţi poftă !!!



4 comentarii:

  1. De senzatie totul! Friptura dementiala, insa salata chiar m-a cucerit! Arata grozav! Grozav! Bravoo, Dia!
    PS> apreciez ora postarii :D:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha haaaaa ,multumesc Laurica :-*
      Cred ca m-am simtit vinovata ca am visat ca tot imi aratai ceva friptura :)))) ori mi s-a tras de la postarea cu dedicatie de ieri .
      Pupici

      Ștergere
  2. Ioi, ce salata buna ai facut aici! Si ce bine arata friptura!
    Super!

    RăspundețiȘtergere