Pages - Menu

miercuri, 2 iulie 2014

Tigaie picantă cu hribi şi piept de pui


Laura Nechita mi-a facut pofta cu tigaia ei calda cu pui si ciuperci şi cum e plina piaţa de hribi,am decis sa-mi satisfac pofta.O mâncare foarte gustoasa,doar pozele’s urâte.Pentru ca am fost singura la masa,mi-am permis s-o fac mai picanta ca de obicei.




Un piept de pui dezosat = 400 g
500 g hribi
O ceapa
Un morcov
2 caţei de usturoi
100 ml suc de rosii
Ardei iute
Gogoşar
Roşie
Sare,piper,boia
Ierburi de provence
Piper cu lamâie
Ulei



Pieptul de pui l-am taiat cubulete,l-am pus sa se caleasca cu putin ulei pâna a scazut toata zeama lasata.
Am condimentat cu sare piper si ierburi de provence.
Ciupercile le-am curatat si le-am taiat felii mai groase.
Intr-o cratita am pus sa se caleasca ceapa si morcovul razuit.
Am pus apoi ciupercile.Am pus sare si piper si le-am lasat pâna a scazut toata apa lasata de ciuperci.
Am pus ardeiul iute,usturoiul pisat,rosia taiata bucati,gogosar si sucul de rosii.
Am pus si pieptul de pui peste ciuperci,am transferat totul într-un vas ceramic si am pus la cuptor pentru 10 minute pâna s-au întrepatruns toate aromele.
Am servit-o calda cu garnitura de orez si salata de sfecla rosie cu hrean.


Prăjitură diplomat cu vişine


Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.



Ingrediente:
Pentru blat(tava de 35x35 cm)
5 oua
100 g zahar
3 linguri apa fierbinte
3 linguri ulei
½ plic praf de copt
Sare
Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
Vanilie
Coaja de portocala
30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
500 ml frisca lichida
Aproximativ 500 g visine + zahar
Câteva pişcoturi,10 buc am pus eu
Pentru ornat:
100 g ciocolata alba
Cirese


Pentru început am pregatit blatul.
Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm.
Am separat galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.
Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt,uleiul si albusurile.
Am amestecat usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat blatul sa se raceasca,apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime,e acelasi lucru).
Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop.
Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.
Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider.
Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.
Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel,apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua.
Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit,amestecând tot timpul.
La final am adaugat vanilia si coaja de portocale.
Am lasat sa se raceasca,apoi am mixat amestecul.
L-am pus câteva minute la frigider,nu prea mult altfel se va întari prea mult.
Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.
Pentru asamblare,am pus o foaie de blat,jumatate din crema,visinele scurse de sirop,piscoturile însiropate cu sirop de visine,restul de crema,visine si  a doua foaie de blat.
Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.
Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.



marți, 1 iulie 2014

Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure


Stiţi cum se spune,când te străduieşti mai tare,atunci rezultatul nu este cel aşteptat.Cum am avut musafiri dragi,am vrut un desert deosebit.Nu am fost mulţumită pe deplin dar eu zic că e o prăjitura foarte gustoasă.Acuma musafirii mei o să-şi spună şi ei părerea ,sper că nu va fi una făcută doar cu amabilitate.Blatul este unul ciocolatos,apropiat de cel al negresei,combinat cu un piure de castane foarte aromat ,glazură şi o cremă şi sos răcoritor de fructe de pădure.Având în vedere temperatura care se apropia vertiginos de 40 de grade,cred ca rezultatul e mulţumitor.Iţi cam trebuie curaj să porneşti cuptorul pe căldura asta.


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 170 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri cherry angelli
  • 1 lingura frisca lichida
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • Sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piure de castane
Pentru glazura:
  • 250 g ciocolata 52% cacao
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • O lingura miere de albine
Pentru crema:
  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 1 plic crema fructe de padrure Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra
Pentru sosul de fructe:
  • 300 g mure si zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar


Am pregatit mai întâi blatul .
Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao.
Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de cherry angelli., iar dupa ce s-a mai racorit ghimbirul razuit.
Ghimbirul da un gust foarte racoros blatului, mai ales combinat cu ciocolata.   
Untul l-am mixat cu zaharul,cum am putut având în vedere ca mi s-a stricat mixerul.
Totusi am reusit sa fac o crema de unt în care am adaugat pe rand cele 5 oua mixând dupa fiecare.
Am pus apoi în crema de unt amestecul de ciocolata racit si cele doua linguri de iaurt.
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am încorporat-o în compozitia de unt si ciocolata.
Am pus amestecul într-o tava tapetata cu hârtie de copt(38x25 cm).
Puteti sa folositi o tava mai mica si va iesi un blat mai înalt.
Am preâncalzit cuptorul la 180  de grade.
Crema mascarpone am amestecat-o cu piureul de castane si am pus cu lingura deasupra blatului.
Am amestecat putin cele doua compozitii.Cam greu pentru ca era un amestec foarte cremos.
Am pus tava la cuptor pentru 25 de minute.
E util sa verificati cu o scobitoare când este copt blatul.Incercati sa gasiti o portiune unde este doar blat fara crema.
Am lasat blatul sa se raceasca,apoi l-am  porţionat.
Am pregatit glazura.
Am pus toate ingredientele pe baie de aburi,am lasat sa se raceasca si am pus deasupra blatului.
Pentru crema am mixat frisca cu 2 linguri de zahar pudra si crema de fructe de padure.
Am pus deasupra fiecarei bucati de prajitura câte un moţ de crema.
Pentru sosul de fructe,am amestecat fructele cu zahar ,le-am pasat cu blenderul iar apoi le-am trecut prin sita sa elimin semintele.
Am amestecat cu doua linguri de amidon si am pus sa fiarba pâna când compozitia s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca si l-am servit cu prajitura.
Ce mult am scris,nici macar nu-i asa complicat de facut.