Pages - Menu

miercuri, 2 iulie 2014

Pui cu legume la pungă


Imi era o poftă nebună de un pui dolofan,cu o carne suculenta şi moale,pregătit la cuptor.Mi-am adus aminte ce buna era cărniţa dacă puneam puiul la cuptor în pungă de hârtie,carnea se frăgezeşte foarte bine.



Un pui ,cam 1,800 kg a avut  cel de faţă
Ulei
Sare,boia
Piper cu lamâie
Fulgi de ardei iute
Ierburi de Provence
rozmarin
O lamâie
Morcovi
Telina radacina
Usturoi
Ciuperci
Hârtie de copt pentru punga




Puiul l-am curatat si l-am frecat cu zeama de lamâie si ulei.Zeama de lamâie îl va fragezi foarte bine.
Am pus apoi sare,piper,boia si în interior si în exterior.
In interiorul puiului am pus doua bucati de lamâie,morcovi , 2 caţei de usturoi,o crenguta de rozmarin.
Din hârtia de copt am facut o punga,nu aveam o punga de hârtie asa mare în care sa intre dolofanul meu.De fapt am facut doua pungi.
Am umezit una din pungi,am pus legumele si puiul deasupra.
Am  pus totul în cea de-a doua punga,am legat si am pus într-o tava  cu putina apa,altfel se va arde si tava si punga.
Am pus la cuptor la 200 de grade.
Dupa o ora de stat la cuptor,am desfacut punga si am transferat totul în alta tava.
Am presarat fulgi de ardei iute si ierburi de Provence si am pus iarasi la cuptor pentru înca o ora.
Am mai stropit din când în când cu sucul lasat de carne.
Rezultatul a fost o friptura delicioasa,o carne bine facuta si suculenta,foarte potrivita pentru o masa de sarbatoare.




Pofta buna!!!

Tigaie picantă cu hribi şi piept de pui


Laura Nechita mi-a facut pofta cu tigaia ei calda cu pui si ciuperci şi cum e plina piaţa de hribi,am decis sa-mi satisfac pofta.O mâncare foarte gustoasa,doar pozele’s urâte.Pentru ca am fost singura la masa,mi-am permis s-o fac mai picanta ca de obicei.




Un piept de pui dezosat = 400 g
500 g hribi
O ceapa
Un morcov
2 caţei de usturoi
100 ml suc de rosii
Ardei iute
Gogoşar
Roşie
Sare,piper,boia
Ierburi de provence
Piper cu lamâie
Ulei



Pieptul de pui l-am taiat cubulete,l-am pus sa se caleasca cu putin ulei pâna a scazut toata zeama lasata.
Am condimentat cu sare piper si ierburi de provence.
Ciupercile le-am curatat si le-am taiat felii mai groase.
Intr-o cratita am pus sa se caleasca ceapa si morcovul razuit.
Am pus apoi ciupercile.Am pus sare si piper si le-am lasat pâna a scazut toata apa lasata de ciuperci.
Am pus ardeiul iute,usturoiul pisat,rosia taiata bucati,gogosar si sucul de rosii.
Am pus si pieptul de pui peste ciuperci,am transferat totul într-un vas ceramic si am pus la cuptor pentru 10 minute pâna s-au întrepatruns toate aromele.
Am servit-o calda cu garnitura de orez si salata de sfecla rosie cu hrean.


Prăjitură diplomat cu vişine


Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.



Ingrediente:
Pentru blat(tava de 35x35 cm)
5 oua
100 g zahar
3 linguri apa fierbinte
3 linguri ulei
½ plic praf de copt
Sare
Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
Vanilie
Coaja de portocala
30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
500 ml frisca lichida
Aproximativ 500 g visine + zahar
Câteva pişcoturi,10 buc am pus eu
Pentru ornat:
100 g ciocolata alba
Cirese


Pentru început am pregatit blatul.
Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm.
Am separat galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.
Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt,uleiul si albusurile.
Am amestecat usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat blatul sa se raceasca,apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime,e acelasi lucru).
Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop.
Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.
Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider.
Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.
Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel,apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua.
Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit,amestecând tot timpul.
La final am adaugat vanilia si coaja de portocale.
Am lasat sa se raceasca,apoi am mixat amestecul.
L-am pus câteva minute la frigider,nu prea mult altfel se va întari prea mult.
Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.
Pentru asamblare,am pus o foaie de blat,jumatate din crema,visinele scurse de sirop,piscoturile însiropate cu sirop de visine,restul de crema,visine si  a doua foaie de blat.
Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.
Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.