Pages - Menu

miercuri, 2 decembrie 2015

Provocarea Cutia Misterelor -lista de ingrediente luna Decembrie


De putina vreme m-am alaturat si eu acestei frumoase provocari,Mistery Box Challange sau Cutia Misterelor,asa ca m-am simtit onorata când fetele mi-au propus sa fiu si eu gazda acestei provocari.
De acum stim ca initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din,cu al ei blog „Bunataţi de prin lume adunate”,deci acolo vom gasi si Regulamentul acestei provocari.
Am sa citez totusi aici esentialul acestei provocari :

„Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
 Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazdui parada cu retetele participante.”

Cred ca s-a potrivit destul de bine luna decembrie pentru ca blogul meu sa gazduiasca aceasta provocare,pentru ca,nu-i asa,în luna decembrie facem cele mai multe liste,fie ele de dorinte ori de cumparaturi,asteptam ca cei dragi sa ne surprinda cu ceva deosebit.
Totul e mult mai festiv,apropierea sarbatorilor ne inspira si mai mult.
Probabil de aceea mi-a fost usor sa aleg ingredientul vedeta pentru aceasta luna si sunt convinsa ca veti reusi sa creati combinatii inedite si delicioase,cu care probabil va veti surprinde oaspetii.
M-am gândit ca în Cutia misterioasa sa adaug urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamâie sau alte fructe din aceasta categorie,oua,smântâna sau frisca,lapte,cacao,brânza sau crema de brânza,biscuiti sau piscoturi si siiiiiiiiii…..probabil ati ghicit ingredientul vedeta  ŞAMPANIA.

Eu sper ca va sunt pe plac ingredientele mele si cu siguranta veti reusi sa le combinati cu usurinta.
Acestea fiind spuse,va astept cu mare drag la provocarea din casuta mea.
Ca sa aveti timp suficient,as vrea ca Parada sa fie  între Craciun si Anul nou.


Spor şi inspiraţie!!!!!

8 comentarii:

  1. Vreu să rămâie și aici scris, chiar de ți-am comunicat și dincolo, pe Facebook, că ai gândit o listă grozavă și că pentru asta meriți o paradă bogată, dă Doamne să aibă fetele timp :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria.Sper si eu sa fie timp,stiu ca luna aceasta e cam aglomerata pentru toata lumea,inclusiv pentru mine.
      Sigur vei veni cu ceva deosebit.

      Ștergere
  2. Waw, pe mine ma primesti cu sampanie fara alcool, ca aia de copii? Pleaseeee !
    Multumesc mult pentru participare, cutia asta e super potrivita pentru luna decembrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Cerasela,sampanie sa fie.Daca-i fara alcool o fi mai multa :))))))
      Eu iti multumesc.Pupici

      Ștergere
  3. Grozava provocare!Ca tine de altfel!Muahh!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super alegere hac,vor fi numai bunatati stropite cu hac,sampanie,hac!!!
    Lasand gluma la o parte,si eu abia astept sa-mi impresionez familia de sarbatori dar si pe tine!
    Pup cu grag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va place alegerea mea doamna Lulu.
      Abia astept sa vad ce retete minunate ne aduceti.
      Va imbratisez cu drag.

      Ștergere