Pages - Menu

duminică, 4 septembrie 2016

Cea mai frumoasă întâlnire a bucătăraşilor şi o aniversare de milioane


 Cu câta nerabdare asteptam aceasta întâlnire cu prietenii mei dragi.Stiam deja de la întâlnirile precedente ca vom petrece clipe minunate împreuna.
Tocmai de aceea am hotarât sa mai adaugam o zi în plus pentru revederea noastra.Chiar si asa s-a dovedit a fi insuficient timpul petrecut împreuna,mai ales ca de data aceasta,am fost chiar mai multi ca de obicei.Asta nu a facut decat sa ma bucure.Sper ca si bucatarasii noi care ni s-au alaturat,s-au simtit  la fel de bine alaturi de noi.


Am reusit sa creem o lume atat de frumoasa,de armonioasa,vesela ,perfecta,UNICA.Asta pentru ca am învatat sa ne acceptam asa cum suntem,asa am reusit sa construim ceva frumos si trainic.
Si cum s-a potrivit ca acum sa fie si ziua mea de nastere,am avut parte de o aniversare minunata.Prin fiecare gest al lor,acesti oameni mi-au aratat iubirea lor.Sper sa stie si ei cât de mult îi iubesc si-i apreciez.



Am fost atât de nerabdatoare sa ajung încât am pornit dis de dimineata,aveam drum lung de facut.Pâna la Tg.Mures,de unde avea sa ma însoteasca Mirela si copilasii ei,am calatorit singura.Peisajul e minunat în aceasta zona.Ador ceaţa care se ridica în zori de pe valea Someşului.






Locaţia întâlnirii a fost de aceasta data la Păltiniş,Vila dintre brazi.O locatie perfecta pentru noi.Am fost norocosi cu ceva timp în urma,când ne-am decis si ne-am mobilizat pentru a gasi un loc potrivit pentru întâlnirea noastra.Pentru aceasta am sa-i multumesc  leoaicei Clementina.Reusita acestei întâlniri i se datoreaza într-o proportie  foarte mare.







Rând pe rând am ajuns cu toţii la locatia stabilita.Se pare ca unii au fost chiar mai nerabdatori decat mine,ori au fost mai aproape.Faptul ca ne despart sute de kilometri de locul întâlnirii,nu a fost niciodata un impediment.
Daca vremea fusese foarte urata cu o zi înainte,soarele si vremea buna ne-a însotit în aceste zile.Asa a fost de fiecare data,probabil pentru ca suntem oameni buni.
De data aceasta,au raspuns prezent urmatorii bucatarasi,cei mai multi cu familiile lor:
Leoaica Clementina cu sotul ei Vali,Simona cu sotul Florin si fiul lor Bogdan,scumpicioasa Laura cu sotul Teo si doi teroristi,Bunica si Motanul Vladimir,Bya cu Sebi si catelusa Sara,Adina(Mitinita) cu minichefitele Jenny si Steff,Merisor cu sotul Adi,Mihaela cu sotul Denes,Padre Victor cu sotia Liliana si fiica lor Mara,Mena draguta cu sotul Marius, Roxana,Adrian si fiica lor Ana-Maria,Ancuta noastra draga cu mama si fiica Ilinca,Ruxy împreuna cu toata familia ei frumoasa,Ancuta si Silviu,Familia Zmeilor,adica Cristina si Gabi,Mirela cu copii Denis si Larisa, zâna Timea cu zânul Mitica,Andra cu sotul si fiica lor,Alex Teacher si prietenul lui Adi.
A mai petrecut alaturi de noi Carmen Manu si sotul ei.A facut drum lung doar pentru a ne cunoaste.
Invitat a fost si actorul Daniel Făt,o mai veche cunostinta a noastra de la vestitul Bengalion (revelionul bucatarasilor).
Speram ca si Daniel s-a simtit bine alaturi de noi.



M-am bucurat sa-i revad pe fiecare dintre ei,dar si sa-i cunosc pe cei care înca nu participasera la întâlnirile noastre.
Draga mea Cleme a fost din nou sufletul întâlnirii secondata de Vali,formând un cuplu perfect.



Simonet-fotomodeala,cu noua ei tunsoare arata precum o frantuzoaica.





Motanul Vladimir cu calmul lui motanesc,parca te îmbia a lenevi.
Draga noastra Buni,pe care o numisem cândva “capitan de oşti”,a adoptat o atitudine de vacanta si ne-a lasat sa ne facem de cap în voie.



Mihaela a petrecut mai putin timp alaturi de noi,presata fiind de treburi,probabil din cauza oboselii nu a mai fost la fel de vesela ca si altadata.

Mirela le-a facut copiilor o bucurie foarte mare aducându-i si pe ei la întâlnire.


Cât m-am bucurat ca în sfârsit am putut s-o îmbratisez pe scumpicioasa de Laura .Muaaaaaaaaaahhhhh.






Micul Denis ne-a aratat ce muschi a facut.De la mancare....ca sa stiti si voi :)))))
Are niste copii minunati,te topesti de dragul lor.O familie minunata.
Apreciez efortul pe care l-au facut ca sa ajunga la aceasta întâlnire.
Zâna Timea a fost atât de nerabdatoare sa ajunga încât facuse pregatirile cu o saptamana mai devreme,Doar asa s-au bucurat si altii de tartele ei minunate.Zânul este de-acum de-al nostru chiar daca nu are cont oficial.
Minichefiţele noastre au fost iarasi sarea si piperul,cu întrebari ori observatii indiscrete cu tot felul de glumiţe nevinovate.Nici de aceasta data nu s-au lasat pupate.








Dupa ce Jenny mi-a scris o poezioara de ziua mea,am întrebat daca pot s-o pup,a zis “hai,sa nu întindem coarda”.



Mena mea draga ne-a adus iarasi cornulete bune,bune,motiv de disputa cu Ancuta,care adusese si ea cornulete.Mie mi-au placut la fel de mult ambele,asa cum le iubesc la fel pe cele doua sibience.
Bineînteles ca Merişor ne-a adus prajitura Carpaţi,prajitura la care munceste foarte mult,dar a fost cea mai apreciata prajitura.In extaz am fost cu toţii când am gustat din ea.





Cred ca expresia de pe faţa lui Alex este graitoare.Nici nu se misca de lânga frigider dupa ce a întrebat panicat „unde’s prajiturileeeee!!!!”

L-am surprins si pe Adi tot la degustare de ….Carpaţi :))))lânga frigider,evident.


Roxana cu Adrian au fost la fel de veseli,mai ales ca acum au fost mai putin emotionati ca data trecuta.




A fost atât de frumos ca draga mea Ruxy a venit însotita atât de sotul Dan dar si de fiul,fiica si prietenul acesteia.
Pentru mine e o mare bucurie ca cei din familiile noastre sa ni se alature si sa se simta la fel de bine ca si noi.
Pentru familia Zmeilor,întâlnirea a fost o continuare a vacantei lor.Ma bucur  pentru ei,chiar si o zmeoaica îsi mai încarca bateriile.
Bya si Sebi au fost mai retrasi,nu am reusit sa-i casatorim nici de aceasta data :))))



Andra cred ca a fost emotionata si ea fiind prima întâlnire.Cam asa am fost si eu la Sibiu.





Sigur ca nu putea lipsi Padre cu Liliana si Mara.Mi se umple sufletul de bucurie când îi vad atât de frumosi,de senini.Oricând o discutie cu ei te face sa privesti altfel lucrurile.



Ancuţa draguţa,cu privirea ei calda,atenta ca noi sa ne simtim bine,sa ne faca  câte o surpriza,multumita ca lucrurile decurg asa cum ne asteptam.
Aceasi privire calda o regasim si în ochii Ilincăi,un copil tare frumos,dar si în ai mamei.
Marturisesc ca mi-am schimbat parerea despre Alex (Teacher) ,daca data trecuta a parut inaccesibil,de data aceasta a fost mai de-al nostru.
Acum nu spunem nimanui ca l-am surprins în timp ce-i luase foc tigaia :))))bine ca n-a provocat vreun incendiu .



Deci,cam astia am fost.
Am avut un Comitet de primire(tot prin grija si stradania Clementinei),fiecare bucataras a fost întâmpinat cu daruri de la Kotany,o lingura pictata foarte frumos care sa ne aminteasca de aceasta întâlnire,portrete migălite de Cleme(cu ajutorul unui programel) cu chipul fiecaruia si bineînţeles invitatii la petrecerea în pijamale.Si fursecuri cu feţe zâmbitoare,asemeni feţelor noastre.Zâmbetul nu ne-a parasit în tot acest timp petrecut împreuna.














Aaaaaa si sa nu uit,fiecare am gasit pe usa camerei numele nostru însotit de câţiva smiley prietenosi.Tot Clementina fiind responsabila.




Au fost activitati diverse,în functie  de vârsta,dispozitie ori preocupari,cert este ca atmosfera a fost foarte relaxata si vesela.Bine,de multe ori adulţii  s-au prostit mai rau decât copii.Cert este ca si copii deja întrebau când va fi urmatoarea întâlnire.







Deoarece în apropiere se afla Arka Parc,iubitorii de aventura si-au putut consuma energia pe trasee destul de dificile.Altii au preferat o vizita la Festivalul ţuicii de la Răşinari, la Festivalul medieval de la Sibiu,ori la Castelul de lut din Valea Zânelor din Porumbacu de Sus.





















































Cleme le-a pregatit un concurs cu premii copiilor.S-au bucurat foarte mult si ei.





Alex s-a lasat înduplecat de copii sa mearga în padure la cules de ciuperci.






Si Simona cu Florin  au fost la cules de ciuperci  si a pregatit o tocanita.





Oare cui îi pregatise Florin cafeaua dis de dimineata?Cred ca franţuzoaica era fericita :))))


Motanul nostru îsi pregatea ţigarete,cu o ustensila cam ciudata.Lânga ţigarete era bineînteles si nelipsita cafea ness preparata de obicei cu cola (brrrr Motane,ce combinatie criminala!!!)


Cred ca va închipuiti deja cu ce bunatati au venit toti bucatarasii.Aperitive,brânzeturi,tarte dulci ori sarate,fructe,legume.prajituri de tot felul,bauturi fel de fel.Pe alese si pe gustul fiecaruia.
Si cornulete,de la Mena si de la Ancuta.Disputa cornuletelor este binecunoscuta de-acum :)))
Mena a adus si prune de la Marius si ne-a explicat cum trebuie manevrate pentru a fi foarte gustoase.



































Vineri seara am petrecut pâna târziu în jurul unui foc de tabara.









Chiar daca aveam mancare suficienta,parca petrecerea nu era petrecere fara niste gratare.S-a facut necesar,calcule si baietii au plecat la cumparaturi.
Cât timp Alex a pus carnea la marinat,eu le-am pregatit un tort pentru petrecere,doar era si aniversare si cum era  sa sarbatorim fara tort.

Padre m-a sfatuit cum sa-l pregatesc,sa iasa asa ca la carte :))))








Barbatii s-au ocupat de pregatirea gratarului,supravegheati îndeaproape de leoaica iubitoare de coaste,sa nu care cumva sa greseasca ceva si sa iroseasca bunatate de carne.
















Veselie mare în bucatarie,unde fetele au pregatit salata si ce mai era necesar.





Treaba serioasa,mai ales ca o armata de oameni asteptau înfometati.







Intre timp se mai degustau si bauturile,se facea schimb de experienta.
Pentru sâmbata seara a fost stabilita petrecerea în pijamale.Chiar daca multi dintre noi am fost cam reticenti,nu am îndraznit sa suparam Leoaica cu vreun comentariu.S-a dovedit a fi  cea mai haioasa petrecere din câte exista.Oameni mari ori copii,ne-am distrat la fel de copios.
Dj a fost Florin si-i multumim foarte mult.



La petrecere a ajuns si Carmen Manu(fosta concurenta la Bake Off) împreuna cu sotul ei.Vroia sa traiasca si ea bucuria întânirii noastre.



Ne-a binedispus spectacolul pregatit pentru noi de Daniel Fat.
Ne-am facut daruri reciproc(am pastrat astfel aceasta traditie de la Bengalion) ,de asemenea au fost premiate cele mai haioase pijamale.









Premiile au fost pregatite tot de Cleme.



























In miezul noptii,toti cei prezenti mi-au cântat “La multi ani”,am servit tort si petrecerea a continuat pâna înspre dimineata.
















Duminica,cum am spus,unii au mers la Arka Parc din nou,altii la Festivalul ţuicii,Festivalul medieval,Castelul de lut,ori la o ciorba buna la Perla Paltinisului.
Eu am preferat Festivalul medieval si  Castelul de lut.Mi-a placut foarte mult.
Seara eu am fost frânta de oboseala,asa ca am plecat la culcare,în timp ce bucatarasii pregateau cartofi copti în jar,prajeau slanina ori faceau ardei copti.Daniel si-a luat chitara si i-a delectat cu melodii din repertoriul sau.
Când am plecat la culcare,nici nu stiam ce surpriza  mi se pregateste.La miezul noptii,toti cei ramasi au venit la geam si mi-au cântat iarasi “La multi ani”.A fost ceva atât de frumos si de emotionant.







De aceea-i iubesc eu pe bucatarasi,întotdeauna m-am simtit atât de speciala în preajma lor.
Si a venit si ziua de Luni când urma sa se încheie frumoasa noastra întâlnire.
Si pentru ca de fapt Luni era ziua mea,am primit din nou urari si daruri de suflet de la bucatarasi.






De data aceasta chiar pot sa spun ca am petrecut ca în povesti patru zile si trei nopti.A fost cea mai frumoasa aniversare pe care mi-o puteam dori.Poate doar as fi vrut sa fie si familia mea acolo si totul ar fi fost perfect.
Ca de fiecare data,nu ne înduram sa ne despartim.Ne îmbratisam,ne pupam,mai faceam niste poze si aveam un nod în gât spunându-ne ca si de data aceasta întâlnirea a fost prea scurta.





















Dar am stabilit ca vom petrece iarasi revelionul împreuna.
Si uite asa s-a mai scris o pagina în frumoasa carte a bucatarasilor.
Clipe pretioase,încarcate de emotii si trairi deosebite,s-au scurs mult prea repede,dar au ramas sadite în sufletul si gândul celor prezenti.

Amintiri pretioase pe care vreau sa vi le împartasesc.

22 de comentarii:

  1. Eu n-am apucat să scriu nimic, dar nu înseamnă că nu voi scrie, doar că nu am avut răgaz şi tihnă pentru scris, prea multe treburi s-au ivit în ultimile zile.
    În schimb, cum e firesc, m-am oprit peste rândurile tale Die, peste pozele cu prieteni şi peste sentimentele ce se văd aproape în fiecare rând. Chiar a fost minunat, mă uit şi nu-mi vine să cred ce repede a trecut această întâlnire, privesc şi realizez încă odată că momentele de bucurie se scurg cu viteza luminii lăsând în urma lor mulţumirea faptului că în voia Celui de sus şi-n lucrarea prietenilor s-au mai legat nişte gânduri, s-au mai zidit nişte suflete, s-au mai luminat nişte chipuri.
    M-am bucurat mult să fiu acolo, m-am simţit bine alături de voi, de la primul ostenitor şi până la ăl mai mic dintre copii. Nu ştiu cum ne vor fi ploile la anu', nu ştiu unde şi dacă ne vom mai întâlni, dar sunt sigur că dacă e posibil, nu vom rata astfel de momente.
    Să ne fie întâlnirea cu bucurie, să ne fie gândurile cu pace şi momentele petrecute împreună să arate şi celorlalţi că prietenia este haina cu care sufletul se îmbracă atunci când doreşte să trăiască binele şi frumosul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de frumos ai scris Parinte.
      Eu m-am straduit sa scriu acum cat inca amintirea e vie si am gasit nitel ragaz(chiar daca am renuntat la o zi de plaja pentru asta) :))))
      Adevarat,cred si eu ca a fost cea mai frumoasa intalnire de pana acum,nu ca celelalte nu ar fi fost.Dar cred ca ne-am straduit cu totii ca lucrurile sa fie asa cum ne-am dorit.
      Putin insa,mult prea putin timp am fost impreuna si de data aceasta.Momentele pretioase se scurg repede dar raman sadite in amintirea fiecaruia.
      Prin voia Domnului,cu siguranta ne vom mai bucura de astfel de momente.
      Zile senine la casa voastra Padre.

      Ștergere
  2. Minunat articolul tau Dia draga! Am citit cu mare placere fiecare cuvant si am savurat din plin si pozele, amintiri fumoase. Nu sunt eu cel mai sociabil om si ma simt mai bine in cercuri mai restranse, totusi ma simt minunat cu voi si imi sunteti dragi si astept cu mare nerabdare urmatoarea intalnire. Mereu imi aduc aminte ca totul a plecat dorinta ta de a veni la Sibiu si a ne intalni si apoi totul s-a desfasurat pe un fagas frumos care ne-a adus aici unde suntem acum. :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea,este usor de scris/relatat evenimente atat de frumoase.Poate daca timpul mi-ar fi permis,as fi scris mult mai mult,fiecare merita mult mai multe cuvinte.
      Stii ce cred eu ca este cel mai frumos? Faptul ca ne acceptam asa cum suntem,ca am invatat ca doar asa putem construi lucruri minunate impreuna.Ca fiecare face un efort pentru ca atat noi cat si cei care ne insotesc sa se simta bine si sa-si doreasca sa ne reintalnim.
      Chiar mi-am adus si eu aminte in zilele acelea cum s-a dat startul intalnirilor noastre si cat de multi bucatarasi au venit fara nici o retinere la Sibiu.
      Sper sa ne reuseasca si de Revelion.Deja imi este dor de voi

      Ștergere
  3. Ooo, Dia, ce frumoase rânduri și gânduri. Da, doar noi Bucătărașii știm și simțim la fel. Așa ziceam și eu zilele trecute, se pare că 4 zile și 3 nopți nu ne sunt îndeajuns, mai ales că suntem din ce în ce mai mulți implcați în Întâlneala Bucătărașilor. E tare greu să aduci la un numitor comun 54 de persoane, fiecare cu personalitatea sa, dar se pare că Bucătăraș.ro e numitorul comun, înțelegere, respect și bucurie. Vrei să-ți spun un secret???? Zmeișorii, vor să vină și ei la următoarea întâlneală :D ;) A fost o super Întâlneală, Cleme și Vali s-au întrecut pe sine, mulțumim și Ancuței pentru susținere, Alex, cred că s-a dat un pic pe "brazdă" acum, față de prima întâlneală a lui cu noi :D Ca să nu mă lungesc, deși eu sunt cam scumpă la vorbe, totul a fost perfect și minunat. Încă o dată: La mulți ani și multă sănătate :D P.S. Tortul a fost superrrr, ai și dovada ;) Dublu P.S-eu Încă sunt supărată că nu am participat la prima voastră întâlneală la Sibiu, eram prea nou intrată în gașcă și nu am avut curajul sau hai să zicem pe șleau "nebunia" necesară ;) Aaaa, triplu P.S-eu TataZmeu întreabă când și unde facem Bengalionul viitor ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina.
      Ma bucur si eu foarte mult ca prietenia noastra este atat de trainica si sunt convinsa ca mult timp de-acum inainte vom pastra legatura cu orice bucataras din tara sau nu numai.
      Eram sigura ca se vor molipsi si zmeisorii tai :)))))) Ii asteptam cu drag la urmatoarea intalnire.
      Multumesc inca o data pentru urari si ma bucur ca v-a placut tortul.L-am refacut si acasa dar parca nu a fost chiar asa bun :))))
      Nu ai fost la Sibiu,important este ca ai venit la urmatoarele intalniri si eu ma bucur tare mult.
      Ziceam sa lasam nitel sa se aseze lucrurile dupa aceasta intalnire si apoi sa discutam despre Revelion.O propunere era sa-l facem tot la Benga daca este liber si daca nu suntem mai mult decat data trecute.
      Pupici familiei de Zmei

      Ștergere
  4. excelent articol Dia, ce frumoasa distractie si ce bine sunteti toti impreuna
    bravo la toti, va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Catalina.
      Cuvintele sunt prea putine pentru a descrie ce am simtit noi zilele acelea.Frumos,magic,minunat!
      Te imbratisez cu drag

      Ștergere
  5. Dia, sunt multe de spus, citind cele scrise de tine, parca m-am regasit in acea atmosfera! Te port in suflet si abia astept o revedere! Te imbratisam de la mic la mare si te pupam dulce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha haaaaa asa cum zice Anonimul(am eu o banuiala cine ar putea fi) te cam balbai,cred ca din cauza emotiilor :)))
      Nici nu pot sa-ti spun cat de mult ma bucur ca ati reusit si voi sa ajungeti si am putut in sfarsit sa va imbratisez pe viu.
      Va pup si eu cu mic cu mare si sa va pregatiti de Revelion.

      Ștergere
    2. Anominul va pupa pe amandoua! :-*
      Felicitari pentru articol,Dia!
      Felicitari tuturor pentru ce-ati realizat! >:D< :-*

      Ștergere
    3. Iar eu ma las pupata,chiar si de un anonim :)))))))))
      Multumesc!

      Ștergere
  6. Dia, sunt multe de spus, citind cele scrise de tine, parca m-am regasit in acea atmosfera! Te port in suflet si abia astept o revedere! Te imbratisam de la mic la mare si te pupam dulce!

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Multumesc Camy.A fost frumos.
      Sper ca data viitoare ai sa vii si tu.Pupici

      Ștergere
  8. De ce te balbai, Scumpicioaso? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos ai descris ce s-a intamplat acolo . Ma bucur foarte mult ca v-ati simtit bine si imi pare tare rau ca nu am ajuns. Te pup si te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anca.Tare m-as fi bucurat daca erati si voi acolo.
      Stii ca eu imi doresc sa reusesc o intalnire cu toti bucatarasii activi.
      Tare cred ca nu e irealizabila treaba asta :)))))
      Pupici

      Ștergere
  10. Ce frumos a fost! Si totusi, ca de fiecare data, prea scurt. Sunteti toti oameni frumosi iar atmosfera a fost de milioane. Astept cu nerabdare urmatoarele intalniri!
    P.S. Nu ma intind la vorba, ca v-am stresat destul cu logoreea mea. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos a fost.Dar si eu am ramas cam nevorbita :)))))
      Lasa Anca ca e loc pentru toata lumea .Pupici

      Ștergere
  11. Răspunsuri
    1. Multumesc Costel.
      Tare m-as fi bucurat sa fiti si voi acolo cu noi.
      Va imbratisez cu drag.

      Ștergere