Pages - Menu

luni, 30 iunie 2014

Pizza rapidă la tigaie


Imi place foarte mult pizza,dar foarte rar îmi iese blatul aşa cum l-aş vrea.Si mai este şi aspectul că aş dori să fie ca şi când mergi la pizzerie şi comanzi şi eşti servit rapid.
             Aşa că mare mi-a fost bucuria când am găsit pe blogul prietenei mele Luminiţa Sunar ,exact ceea ce vroiam eu.O pizza care poate fi gata în maxim 20 de minute,pe care punem ce dorim noi,are un blat pufos sau mai crocant,diferenţa o fac doar câteva minuţele.
           Eu am pus pe blat şuncă,ciuperci,bacon,legume în amestec congelate şi caşcaval bineînţeles.
          Mai bine vă povestesc cum am pregătit pizza,altfel o să vă speriii cu atâta poveste şi veţi crede că e o reţetă complicată.



          Aşadar pentru această operaţiune,avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 ou
3 linguri iaurt
1 lingura si jumatate de ulei
1/2 plic praf de copt
Jumatate lingurita sare
7-8 linguri faina
Ketchup
Oregano,busuioc sau ce alte condimente va convin
unt pentru uns tigaia
o tigaie cu capac

Pentru topping eu am folosit şunca,ciuperci,cubuleţe de bacon puţin prajite,cateva legume,cascaval.
Puteti sa puneti deasupra blatului ceea ce va este voua pe plac.



Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm,asa ca am folosit doua tigai.
De preferat este o tigaie antiaderenta.
Deasupra pe acest blat puteţi să folosiţi orice ingrediente vă sunt pe plac.Eu am folosit şunca,ciuperci,cubuleţe de bacon puţin prajite,amestec de legume congelate,pe care le-am fiert puţin. Deasupra am razuit cascaval.
Pentru foaia de blat veţi proceda în felul urmator:
Pregatiti tigaie.Obligatoriu o ungeti cu unt,nu cu ulei.

Amestecati oul cu iaurtul si uleiul apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Adaugati faina treptat,pâna obţineţi o compoziţie mult mai groasa decât cea de clatite,care curge mai greu de pe tel dar nici nu ramâne înţepenită pe acesta,exact cum vedeti în poza.

Nu este cazul sa amestecati prea mult,doar pâna la omogenizare.
Puneti compozitia astfel obţinuta în tigaia pregatita,deasupra puneti ketchup si apoi restul ingredientelor,sunca,ciuperci sau ce altceva puneţi.Condimentati.




Razuiti cascaval.
Acoperiti tigaia cu capac si puneti pe ochiul mare al aragazului dar cu focul dat la minim.
In nici un caz nu deschideti capacul în primele 10 minute,doar daca focul nu a fost corespunzator si miroase a ars.
Dupa 10-12 minute,ridicati capacul si verificati daca blatul este copt pe partea de jos.
Aveti mare grija ca se arde foarte usor daca nu sunteti atenţi.
Intr-una dintre tavi eu am obtinut o pizza mai mult decât crocanta,probabil si pentru ca acea tava nu era antiaderenta si blatul a fost ceva mai subtire.
Când blatul este suficient de crocant pentru gustul dumneavoastra,scoateti pizza din tigaie si o serviti fierbinte.
Nu-i aşa că e o reteta rapida şi uşoară?

Vă doresc poftă bună !!!!!


13 comentarii:

  1. Super buna. Eu am facut pizza la tigaie, dar cu aluat dospit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,stiam si reteta cu aluat dospit,dar asta are un blat incredibil de bun.Exact cum imi place mie.

      Ștergere
  2. Zilele astea am luat-o razna cu gogoşile, acum vii tu cu pizza care ti-a ieşit taaare frumoasa şi exact cum ımi place mie de rumena. Pozele tale ma ınnebunesc. Mıine cre'ca trimit dupa caşcaval, ca cu voi nu se mai poate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luminita,tu ai inceput :)))))) A facut si o colega si i-a placut mult.E cea mai rapida si gustoasa metoda de ati astampara pofta de pizza.Foarte mult mi-a placut.Dar acum ma inebuniti cu gogosile voastre :))))Si eu cred ca daca ungem cu ulei tava,aluatul va aluneca dar e de incercat.Multumesc inca odata fata draga .Pupici

      Ștergere
  3. Era sa uit. Sorella-mea cica unge tigaia cu ulei şi merge. Asta pt cultura noastra generala. Eu nu m-am riscat niciodata. Tot scriau fetele de pe-aici ( Turcia ) ca unsa cu ulei te necajeşte la ıntins aluatul. Aşa, cu unt se lipeşte şi merge uşor.

    RăspundețiȘtergere
  4. mor aici,la cum arata....musai sa fac si eu...zicea Mona sa incerc la cucul de la philips....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ela,o sa-ti placa garantat si e asa simplu de pregatit.Cred ca poti s-o faci si la Multicooker,doar sa o acoperi pana se face.

      Ștergere
  5. cred ca am venit de 10 ori sa ma uit la pizza ta)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha haaaaaaaa Ela,eu fac iar maine dimineata

      Ștergere
  6. Arata incredibil si se face incredibil de repede :) Brava, brava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Simona.Tare bine imi place ca am gasit reteta asta.maine dimineata fac iarasi.

      Ștergere
  7. Trebuie incercat! Cred ca o proibez zilele acestea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina,sigur o sa-ti placa si ai s-o repeti mereu.E prea buna si prea usor de pregatit.

      Ștergere