Pages - Menu

joi, 14 august 2014

Panna Cotta cu fructe de pădure


       Dacă tot e aşa de cald şi nu ne încumetăm să pornim cuptorul,putem să pregătim acest desert delicios,fără prea mult efort.De data aceasta a fost să fie cu fructe de pădure,dar mi-a plăcut la fel de mult şi cea cu cafea.
        
Mă hotărâsem să fac doar un desert aşa mai lejer,ocazie cu care am vrut să testez aceasta  frişcă, pe care în sfârşit am găsit-o,naturală ,fără zahăr şi fără conservanţi.Exact ce aveam nevoie.Mă declar mulţumită.
               Panna cotta sau “smântâna coaptă” cum îi spun italienii, este originară din regiunea Piemonte(nordul Italiei),dar ea s-a răspândit treptat în întreaga Italie,în Grecia,Franţa sau Finlanda.In principiu este vorba despre frişcă (sau smântână)şi lapte,amestecate cu zahăr,fierte înăbuşit,la care se adaugă gelatina şi se pun la rece.
         Se poate servi cu fructe de pădure,ciocolată,caramel,cafea sau orice altceva vi se pare potrivit.


Ingrediente:
400 ml frişcă naturala neîndulcita
250 ml lapte
4 linguri zahar
vanilie
15 gr gelatina granule
½ plic tort gelee rosu
Sirop de fructe de padure
Fructe de padure(afine,zmeura,mure)
0 lingura de zahar
 Putin ulei sau unt moale pentru uns formele    


Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam un jeleu.Nu-i neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem câte putin in formele pregatite,pe care în prealabil le-am uns cu ulei sau unt.
       Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece.
Restul de 150 ml lapte,îl amestecam cu 4 linguri de zahar si vanilia,într-o craticioara.Punem pe foc si lasam sa fiarba 2 minute.Adaugam apoi si frisca.Punem din nou pe foc,aducem la punctul de fierbere,fara însa a mai fierbe amestecul.
       Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o punem în amestecul de frisca si lapte.Amestecam foarte bine cu telul.
      Lasam sa se racoreasca putin,apoi punem în forme peste stratul de gelatina rosie.Punem formele la frigider pentru câteva ore.
     Pentru a le scoate din forma,daca nu aluneca,se pun formele în putina apa calda si astfel se vor scoate cu usurinta.Le rasturnam pe un platou.
     Pentru sosul de fructe de padure,amestecam fructele cu zaharul si le fierbem foarte putin.Daca-l dorim mai consistent,putem adauga o lingurita de amidon alimentar.



S-aveţi pofta!!!!

4 comentarii:

  1. Ce culori frumoase :X Dar nu ne spui si noua care e frisca naturala si fara conservanti, si unde o gasim? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona,la noi in Baia Mare,era o firma care comercializa prin magazinul lor.Era frisca din smantana cu 33% grasime.Avea si gustul acela bun de smantana adevarata nu de chimicale.Avea termen doar 7 zile pentru ca nu avea conservanti.Din pacate,pentru ca cererea a fost prea mica,nu au mai adus.Iti dai seama ca m-as fi abonat la asa ceva :))))))

      Ștergere
  2. Ce culoare frumoasa are sosul ala de fructe! Imi place panna cotta in special cu sosuri pentru ca o completeaza foarte bine. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupici si de la mine Paula.Si mie-mi place,e un desert asa usor si merge in multe combinatii.

      Ștergere