Pages - Menu

duminică, 22 octombrie 2017

Eclere cu cremă de fructe de pădure





M-am tot gândit ce desert să fac.
Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic prea mult,mai ales după săptămâna de “foc” pe care am avut-o la serviciu.
Aşa că am ales să pregătesc nişte eclere,reţeta este uşoară,trebuie doar puţină atenţie când coaceţi cojile de eclere.
Dacă nu vreţi desert,puteţi la fel de bine să puneţi o umplutură sărată.


Ingrediente:
Pentru cojile de eclere:
150 ml apa
150 ml lapte
130 g unt 82% grasime
180 g faina
5 oua
Sare

Pentru  crema de fructe de pădure:
200 g zmeura si mure congelate
3 linguri îndulcitor Green Sugar (sau zahar tos)
1 lingura amidon alimentar
500 g mascarpone

Am mai folosit 200 ml frisca lichida si zahar pentru pudrat




Mod de preparare:

Am pregatit cojile pentru eclere.
Pentru acestea se face un aluat oparit.
Intr-o cratita am pus laptele,apa si untul ,le-am pus pe foc,iar cand a inceput sa fiarba,am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata.
Am pus si un praf de sare.Am amestecat energic ca sa nu ramana cocoloase,am pus iarasi vasul pe foc si am mai lasat putin ,amestecând tot timpul.
Am lasat vasul deoparte sa se racoreasca putin compozitia,apoi am adaugat pe rând cele 5 oua,amestecând dupa fiecare.
Am pus compozitia într-un poş si am format eclerele,în tava în care am pus   hârtie de copt.


Am avut 2 tavi si le-am pus pe rând la cuptor.
Am încalzit cuptorul la 200 de grade si le-am lasat 15 minute,apoi am redus temperatura la 180 de grade si le-am mai lasat 20 de minute.
In nici un caz sa nu deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor lasa cojile care au crescut între timp.




Cât s-au racit cojile,am pregatit crema.
Zmeura si murele le-am amestecat cu îndulcitorul,am pus cam 50 ml apa si le-am dat un clocot.Le-am pasat cu blenderul.
Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am pus peste fructe.
Am pus iarasi vasul pe fos si am amestecat pâna s-a îngrosat.
Când s-a racit am amestecat cu crema mascarpone si am umplut cojile de eclere.
Deasupra cremei am pus frisca.
Am pudrat cu zahar.






S-aveţi poftă !!


2 comentarii:

  1. Vaaaiii, cum arata! Ar cam trebui sa fac si eu, ca de multa vreme nu am mai mancat eclere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa faci Ancuto,ca e foarte simpla reteta.Si,cu siguranta o sa le placa piticilor.
      Va pup pe toti.

      Ștergere