Pages - Menu

joi, 14 noiembrie 2019

Cotlet de porc în sos dulce picant pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune




Aceasta rețetă am pregătit-o și la Slow Cookerul Duraceramic și ne-a plăcut maxim.
Așa că am zis să o pregătesc și la Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune.Rezultatul a fost același ,doar că timpul de gătire a fost doar de 40 de minute față de cele 4 ore și jumătate la slow cooker.
E bine de știut că,puteți beneficia de reduceri la Slow Cookere și Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune.




Ingrediente:
1 kg cotlet de porc
150 ml ketchup dulce
200 ml suc de rosii
1 lingura zahar brut
3 catei usturoi
2 lingurite dulceata ardei iute
1 lingura ulei
Sare,piper,boia
1 lingura amidon
Patrunjel verde



Mod de preparare:
Cotletul de porc se taie în felii mai groase,de 2-3 cm.Se condimenteaza foarte putin,pentru ca sosul va fi suficient de condimentat.



Se conecteaza aparatul Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Se apasa tasta Brown/Saute,apoi Start.
In vasul aparatului se pune o lingura de zahar brut,ketchup,suc de rosii,usturoiul zdrobit,dulceata de ardei iute,boia,putina sare si piper.



Se lasa sa dea un clocot,apoi se apasa tasta Stop.
Feliile de cotlet se pun în acest sos si se întorc pe ambele parti.
Carnea va trebui sa fie acoperita de sos.



Punem capacul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune si îl rotim în pozitia „închis”.
Inchidem si supapa pentru aburi.
Setam functia Meat/Stew,presiunea High si timpul 40 minute.
Apoi apasam tasta Start.
Pe display va aparea Heat,ceea ce înseamna ca aparatul  se încalzeste.
Când se va acumula suficienta presiune,vor iesi câțiva aburi,iar dupa semnalul sonor,va începe timpul propriu zis de gatire.
Dupa expirarea timpului de gatire,apasam tasta Stop si lasam 10 minute pentru ca presiunea sa se elibereze natural.
Eliberam apoi supapa de aburi,ajutându-ne de o spatula,deschidem capacul,având grija la aburi fierbinti care ies din oala.
Scoatem carnea din oala si o pastram acoperita.
Amestecam o lingura de amidon cu putina apa calduta si o punem in vas,peste sos.
Amestecam.Sosul fiind fierbinte,se va îngrosa.
Daca e nevoie se mai poate apasa tasta Brown/Saute pentru a mai încalzi sosul.
Punem iarasi carnea în sos si presaram patrunjel verde tocat.
Noi am servit alaturi de legume trase la tigaie.






S-aveți poftă!

2 comentarii: