Pages - Menu

vineri, 12 iunie 2020

Cheesecake cu căpșuni și cocos



Nu-i așa că în această perioadă cea mai grea provocare a fost izolarea?Faptul că nu ne-am putut întâlni cu oameni dragi si prieteni?
Dar chiar și așa câtă bucurie ne aduce faptul că un prieten drag s-a gândit la noi ,sau poate gandul lui s-a concretizat într-un dar frumos.
Mare mi-a fost și mie bucuria când am văzut că prietenii de la Sano Vita,Bosch Home și More than Pub s-au gândit la mine.
Si au făcut-o cu multă generozitate,trimițându-mi foarte multe produse sănătoase de la Sano Vita și minunatul Blender de mână ErgoMixx de laBosch.
Mai multe informații despre produsele Sano Vita,găsiți aici : https://www.sanovita.ro/
Cu puterea lui de 1000 W,blenderul ErgoMixx,toacă,pasează,mixează,are chiar și funcție de vidare și accesorii cu sistem de vidare.
Ușor de utilizat,cu suprafață SoftTouch,pentru utilizare sigură și confortabilă.
Cuțitul cu 4 lame este ideal pentru o mărunțire optimă,iar funcția AntiSplash asigura amestecarea alimentelor fără stropire.
Mai adaug doar ca are 12 trepte de viteză și funcție turbo.
Așadar,ingrediente sănătoase avem,avem și blender care să ne ajute la pregătire,nu ne rămâne decât să pregătim bunătăți.
Eu am pregătit acest desert cu gândul la prietena mea de suflet  Gaby Duceag, „jumătatea mea” ,așa cum ne alintăm noi.Mi-ar plăcea foarte mult să ne revedem și să-l savurăm împreună,dar până atunci,i-am scris doar o scrisoare.
Si pentru că „dar din dar” se face,sau pentru că generozitatea celor de la Sano Vita si Bosch Home nu se oprește aici,voi organiza un concurs pe pagina de Facebook a blogului Bucate,vorbe și arome,concurs la care,cel mai norocos dintre voi,va primi exact același lucru cu ceea ce am primit eu,adica produse Sano Vita și Blenderul ErgoMixx de la Bosch.






Ingrediente:

Blat:
140 g curmale Sano Vita
110 g migdale Sano Vita
90 g fulgi ovaz Sano Vita
1 lingura ulei de cocos lichid
60-80 ml apa

Crema de brânza si cocos:
200 g crema de branza
1 conserva lapte de cocos Sano Vita
200 ml smântâna pentru frisca
100 g banuti de ciocolata alba Green Sugar
50 g zahar brut Sano Vita
6 foi gelatina
Capsuni

Jeleu:
200 g capsuni
50 g zahar brut Sano Vita
3 foi gelatina

Pentru ornat: ciocolata si capsuni.






Mod de preparare:
Mai întâi am pregatit baza pentru cheesecake.


Ajutându-ma de blenderul Bosch Ergomixx,am macinat pe rând :fulgii de ovaz,migdalele si la urma curmalele împreuna cu 60 ml apa.
Le-am amestecat apoi toate acestea si am adaugat o lingura de ulei de cocos topit(lichid).
Daca este nevoie,mai adaugati putina apa.Eu am mai adaugat cam 10 ml,70 ml in total.








Intr-o forma cu pereti detasabili,cu diametrul de 20 cm, am pus o folie si apoi am pus compozitia pentru baza cheesecake-ului,apasând usor.
In interiorul inelului am asezat felii de capsuni.



Am pus forma la frigider.
Am pregatit apoi jeleul.
Am pasat capsunele cu ajutorul capatului pentru pasat al blederului Ergomixx,am pus zaharul brut si am pus vasul pe foc sa fiarba câteva clocote.
Am luat vasul de pe foc.
Am hidratat foile de gelatina in apa rece,le-am stors si le-am pus peste capsuni.Am amestecat pâna ce gelatina s-a topit si apoi am lasat jeleul sa se raceasca complet.



Pentru crema ,am hidratat gelatina,am topit ciocolata alba pe baie de aburi.
Conserva de lapte de cocos am lasat-o la frigider ,continutul s-a solidificat devenind o crema.
Am pus într-un vas crema de cocos,crema de brânza si zaharul si am amestecat cu ajutorul blenderului Ergomixx,la care i-am atasat capatul tel.




Tot cu ajutorul blenderului cu tel,am mixat si smântâna pentru frisca.


Am scurs foile de gelatina si le-am pus în ciocolata topita.
Când ciocolata s-a racorit,am pus-o peste crema de brânza si cocos.
Am încorporat apoi si frisca în crema.


Am lasat crema la frigider sa se întareasca putin înainte de a o pune în forma.
Am adaugat bucati de capsune în crema.
Peste baza cheesecake-ului am pus jeleul de capsuni si apoi crema.



Am lasat la frigider peste noapte.
Am ornat cu ciocolata si capsuni.




S-aveți poftă!

4 comentarii: