Pages - Menu

marți, 22 decembrie 2015

Coşuleţe cu gem şi bezea



Imi spunea cineva zilele trecute că sunt bune dar tare greu de pregătit.
Eu zic ca nu e deloc aşa,doar că e o porţie destul de mare şi a trebuit sa coc trei tăvi.
De fapt ,la ultima tavă am trişat şi am făcut  şi nişte cornuleţe.
O combinaţie minunata de blat sfărâmicios,gem acrişor şi bezea crocantă cu nucă.
Pentru aluat am folosit unt şi untură,dacă nu vă place untura puteţi să folosiţi doar unt.
Eu am înlocuit şi zahărul cu Green Sugar,încercând să obţin un dulce mai sănătos şi cu mai puţine calorii.
Am să profit de ocazie şi am să vă  urez Sărbători cu linişte şi bucurie şi un an mult mai bun.





vineri, 18 decembrie 2015

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi



Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.


duminică, 13 decembrie 2015

Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker



Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la Crock Pot,aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.
Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.
Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.
Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.
Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.
Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock Pot este o îndeletnicire de week-end.


Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la Slow Cooker.
Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.

Cafea ciocolatoasă



In ultimul timp am băut foarte rar cafea,dar uneori tare poftă îmi era de o cafea cu mult caimac,o cafea puţin mai „altfel”.
Si cum de ziua mamei,i-am făcut cadou un Blender Breville Blend Activ,acesta ne ajută să pregătim uşor şi rapid tot felul de băuturi,fie din fructe,fie din legume şi verdeţuri,combinaţiile sunt multiple.
Ce-mi place cel mai mult la acest Blender este faptul că se poate face la fel de bine o cantitate mică sau una mai mare,iar dacă este putin,nu se împrastie pe peretii blenderului.
Cum spuneam,azi am preferat să-mi pregătesc o cafea ciocolatoasă,aromată cu scorţişoară şi cu puţină frişcă.


joi, 10 decembrie 2015

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale


Cu această  reţetă particip la Provocarea CutiaMisterelor –Mistery box challange,provocare pe care o găzduieşte blogul meu luna aceasta.
Am fost foarte emoţionată când fetele mi-au propus acest lucru şi mă gândeam dacă voi reuşi să prepar ceva demn de această provocare.
Am încercat să cuprind în acest desert,aproape toate ingredientele propuse,adică: ciocolată,oua,smântâna/frişcă,brânză,cacao,lapte,portocale,ananas,lamâie,
biscuiţi şi pişcoturi iar ca ingredient vedetă şampaniaaaaaa.
Sper că voi mai reuşi să vin şi cu alte reţete pâna la finalul provocarii.
Vă aştept şi pe voi cu drag să vă alăturaţi şi voi acestei frumoase provocari,pentru ca la sfârşitul lunii să avem o frumoasa paradă.





miercuri, 2 decembrie 2015

Provocarea Cutia Misterelor -lista de ingrediente luna Decembrie


De putina vreme m-am alaturat si eu acestei frumoase provocari,Mistery Box Challange sau Cutia Misterelor,asa ca m-am simtit onorata când fetele mi-au propus sa fiu si eu gazda acestei provocari.
De acum stim ca initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din,cu al ei blog „Bunataţi de prin lume adunate”,deci acolo vom gasi si Regulamentul acestei provocari.
Am sa citez totusi aici esentialul acestei provocari :

„Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
 Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazdui parada cu retetele participante.”

Cred ca s-a potrivit destul de bine luna decembrie pentru ca blogul meu sa gazduiasca aceasta provocare,pentru ca,nu-i asa,în luna decembrie facem cele mai multe liste,fie ele de dorinte ori de cumparaturi,asteptam ca cei dragi sa ne surprinda cu ceva deosebit.
Totul e mult mai festiv,apropierea sarbatorilor ne inspira si mai mult.
Probabil de aceea mi-a fost usor sa aleg ingredientul vedeta pentru aceasta luna si sunt convinsa ca veti reusi sa creati combinatii inedite si delicioase,cu care probabil va veti surprinde oaspetii.
M-am gândit ca în Cutia misterioasa sa adaug urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamâie sau alte fructe din aceasta categorie,oua,smântâna sau frisca,lapte,cacao,brânza sau crema de brânza,biscuiti sau piscoturi si siiiiiiiiii…..probabil ati ghicit ingredientul vedeta  ŞAMPANIA.

Eu sper ca va sunt pe plac ingredientele mele si cu siguranta veti reusi sa le combinati cu usurinta.
Acestea fiind spuse,va astept cu mare drag la provocarea din casuta mea.
Ca sa aveti timp suficient,as vrea ca Parada sa fie  între Craciun si Anul nou.


Spor şi inspiraţie!!!!!

duminică, 29 noiembrie 2015

Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango



Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna.
Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango.
Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.


Cozonac cu rahat,de post


Am pregatit  această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
Pe blogul ei veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos.



marți, 24 noiembrie 2015

Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

Am să vă spun doar că este un tort făcut cu multă dragoste pentru mama mea.Fiecare aniversare a mamei este un prilej de bucurie pentru noi,nu degeaba se spune că mama este fiinţa care poate ţine locul oricui dar al cărei loc nu-l poate lua nimeni.
Aş fi vrut un tort mai frumos dar se pare că nu am fost prea inspirata,dar a fost foarte gustos,foi de bezea glazurate cu ciocolata,cremă de portocale  şi mascarpone aromată cu vanilie,mousse de zmeură,glazură de ciocolată albă.Noua ne-a plăcut foarte mult.
 „La mulţi ani mama mea!”





duminică, 8 noiembrie 2015

Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo.
Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan.
Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit  foarte mult ardeiul iute.
Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.
Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am  folosit eu.



Prăjitură cu cremă de brânză

Tot din categoria deserturilor foarte simple face parte şi această prăjitură.
Cum am găsit la piaţă,brânză de vaci foarte dulce şi cremoasă,mi s-a făcut instantaneu poftă de prăjitură cu brânză.
Nu am avut nici prea mult timp la dispoziţie,aşa că am pregătit-o rapid.



duminică, 1 noiembrie 2015

Smoothie de mango,kaki şi portocală




Ce poate fi mai plăcut pentru o dimineaţă însorită şi frumoasă de toamnă decât această băutură aromată,parfumată,plină de culoare,vitamine şi îndulcită cu îndulcitorul natural Green Sugar,îndulcitor cu zero calorii şi indice glicemic zero.
Am să-i invit  şi pe prietenii de la Green Sugar să servească un pahar din licoarea minunată şi am să le urez mulţi ani delicioşi ,sănătoşi şi aromaţi alături de noi.

Pentru că fructele mele au fost destul de dulci,am avut nevoie doar de un pliculeţ de Green Sugar.,dacă-l doriti mai dulce,puteti sa mai mariţi cantitatea.





sâmbătă, 31 octombrie 2015

Cornuleţe cu nucă

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.





luni, 26 octombrie 2015

Prăjitură cu foi cu suc de roşii şi cremă de brânză

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă,dar foarte gustoasă.
Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie,am redus doar cantitatea de zahăr.
Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză.Nouă ne-au plăcut foarte mult.

luni, 19 octombrie 2015

Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

  


    Nu ştiu de ce dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala,să creeze acea atmosferă de tihnă în casă.Cât de plăcut este  ca mirosul de măr,vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile.
Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta!
Fragedă,aromată,cu multa umplutură,ce mai,o minunăţie.
Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună.
V-o recomand cu mare drag.




vineri, 16 octombrie 2015

16 Octombrie -Ziua Mondiala a Alimenatiei.Spunem STOP RISIPEI ALIMENTARE alaturi de Food Saver


Astazi, 16 octombrie, sarbatorim Ziua Internationala a Alimentatiei.
Blogul Bucate vorbe si arome a ales sa sustina aceasta campanie alaturi de alti bloggeri culinari si cu sprijinul FoodSaver Romania.


Probabil unii dintre voi se vor simti agasati de postarile noastre,dar prin acestea s-a dorit tocmai ca impactul sa fie cât mai mare.
Ne-am dori sa spuneti si voi alaturi de noi “STOP RISIPEI ALIMENTARE”,sa regânditi  atitudinea voastra în ce priveste hrana,alimentele de care aveti nevoie,precum si faptul ca si bugetul vostru este afectat de aceasta risipa.Sa încercam sa cumparam atât cât avem nevoie,sa gasim solutiile optime de pastrare si conservare a alimentelor.
Reducând risipa economisiti timp si bani.Chiar daca nu pare mult ceea ce aruncam zilnic la cosul de gunoi,cred ca ati fi surprisi sa realizati cât se aduna în timp.
Tot mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul initiat de Food Saver Romania, ,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de pastrare a alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul aparat pentru vidat alimente Food Saver.Sa întâmpinam cu idei noi Ziua Mondiala a alimentatiei.


In continuare am sa va arat cum m-a ajutat pe mine aparatul de vidat Food Saver,considerând ca este un ajutor de nadejde în orice familie.

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

 Pentru acest week-end am pregătit o prăjiturică foarte simplă dar deosebit de  gustoasă.Că doar nu e neapărat nevoie să ne complicăm pentru a avea un desert delicios.
Si  am să vă spun că este şi sănătos şi mai „light” pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitorul natural GreenSugar,un îndulcitor pe bază de stevia,cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Nu trebuie să vă faceţi probleme,acesta nu schimbă deloc gustul preparatelor,eu chiar
 m-am îndrăgostit de el.
Dacă v-am stârnit curiozitatea,am să vă spun că avem şi un concurs pentru voi,concurs la care puteţi să câştigaţi  un borcan cu îndulcitor  100%natural Green Sugar şi un bol personalizat.
Premiul este oferit de Green Sugar ,care luna aceasta împlineşte 5 ani,aşa că le urăm împreună „La mulţi ani!!!” ,mulţi ,delicioşi şi sănătoşi.
La finalul postării veţi găsi  detaliile despre concurs.





miercuri, 7 octombrie 2015

Desert cu ciocolată şi zmeură

      Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74%  cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu  zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
        Si pentru ca în luna Octombrie sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.







joi, 10 septembrie 2015

Chec cu lămâie

Pentru acest week-end am vrut un desert simplu dar totuşi foarte gustos.
Desigur alegerea cea mai bun este un chec în astfel de situaţii.Dar nu vroiam chiar un chec simplu,aşa că i-am adaugat multă lamâie ,ciocolată şi coacăze roşii pentru a-i accentua gustul răcoros.
Un chec umed,foarte însiropat,cu un gust mai mult acrişor decât dulce.
Sper c-o să vă placă această reţetă.



vineri, 4 septembrie 2015

O altă poveste de vară


Putini dintre voi stiu ca pasiunea mea culinara a pornit de la acesti oameni minunati despre care am sa va povestesc în rândurile de mai jos,oameni dragi cu care m-am întâlnit zilele trecute.

Acestia sunt bucătăraşii care formeaza cea mai vesela,cea mai frumoasa comunitate din virtualul românesc,sufletul Bucataraş.ro.
Parca cuvintele ar fi prea sarace pentru a exprima tot ceea ce am trait noi în aceste zile,totuşi am sa încerc,asta si pentru a va dovedi ca ,pornind din mediul virtual se pot cladi prietenii minunate,ca exista sinceritate si dincolo de monitoare,ca lumea poate fi frumoasa,ca nu toti oamenii ne dezamagesc,ajunge doar sa facem un pas în a schimba lucrurile.

Promisesem aici http://www.bucataras.ro/articole/poveste-de-vara-50162.html ca aceasta poveste va continua si ne-am ţinut de cuvânt.Chiar daca nu a fost sa fie în anul care a trecut,asa cum ne-am fi dorit cu toţii,am reusit în aceasta vara si tare m-am bucurat pentru ca s-a dovedit înca o data ca suntem cea mai frumoasa comunitate,sufletele noastre vibreaza la unison si reusim sa petrecem clipe magice.

  Aproape toti cei care au fost prezenti la întâlnirile anterioare,au raspuns prezent si de data aceasta.Mare ne-a fost bucuria însa când ni s-au alaturat si alti bucatarasi si ne-am bucurat de fiecare în parte.
Gândul nostru a fost si la cei care nu au reusit sa ajunga,chiar daca si-au dorit mult acest lucru.
Eu înca visez la o întâlnire cu toţi bucatarasii activi : )))))) desi cred ca ar fi aproape imposibil,nu ma împiedica nimeni sa visez frumos.
De data aceasta locaţia aleasa,Sighişoara si Motelul Corsa unde ne-am cazat,s-au dovedit a fi foarte potrivite pentru gaşca noastra vesela. Am stiut la prima vedere ca aceasta locatie este exact ceea ce aveam nevoie pentru întâlnirea noastra.Amplasata parca strategic în inima ţării,toţi bucataraşii au pornit înspre acest loc calauziţi de aceeaşi dorinţă.Stiau ca vor petrece clipe unice,în armonie perfectă alături de oameni dragi.





Chiar daca a fost nevoie de un efort supraomenesc din partea mea ca sa-mi finalizez treburile si sa ajung la întâlnire,nici nu a contat.
Eram obosita,fara chef de calatorit,previziunile meteo erau dintre cele mai proaste,dar toata acestea s-au spulberat când am pornit la drum.
Am pornit la drum dis de dimineaţă,eram nerabdatoare sa ajung cât mai repede la prietenii mei dragi.



Era o dimineaţă mohorâta,rece  si ploioasa ce aducea mai degraba a toamna târzie decât a sfârşit de vară.Am început calatoria mea singura,pe drum aveau sa mi se alature Mihaela (partenera mea de drum la toate întâlnirile) si draga  mea Mirela.
Mihaela,vesela,optimista,cu rasul ei zglobiu ce-i lumineaza toata faţa si Mirela,înalta si subţirica precum o puştoaica,macar ca are doi copilaşi minunaţi.




Daca pâna sa ajung la Mihaela,plouase mocaneşte,cum am ajuns la ea s-a înseninat brusc si soarele ne-a însoţit tot drumul.
Nici nu stiu cum a trecut timpul în compania lor,dar am ajuns la destinatie cât ai clipi.
Aici deja ne asteptau bucatarasii care venisera cu trenul si pornisera în miezul nopţii.
Intâlnirea lor începuse mai repede si doar pot sa-mi închipui ce veselie o fi fost în acel tren.
Ne-a întâmpinat în prag Anca,o fata de milioane care s-a îngrijit sa ne fie bine si lucrurile sa iasa perfect. Am sa va spun  si ca e frumoasa foc Ancuta noastra,cameleonica,aratând ba ca o şolarita,ba ca o femeie eleganta si rafinata.
Multumim din suflet Ancuta pentru reusita acestei întâlniri.





Sosisera deja la destinatie  Bunica noastra draga si Motanul cel vesel si care-si gaseste mereu timp de leneveala,stârnindu-mi mereu invidia :)))))




Impreuna cu ei sosisera Adina (Mitinita) cu minichefitele noastre  dragi,minibucatarase si ele,care s-au integrat frumos in comunitatea bucatarasilor,fiind rasfatate de toata lumea.




Draga mea draga Clementina cu soţul ei Vali.Prietenia mea virtuala cu Leoaica iubitoare de coaste dateaza de muuuulta vreme asa ca sosise momentul sa ne si pupam de-adevaratelea.Eu zic ca dragoastea noastra a devenit chiar mai profunda dupa aceasta întâlnire.Acuma vedem ce zice si ea : )))))






Ina si Costel(alias Mutulica) sosisera si ei (ei au avut de parcurs cel mai lung drum de data aceasta) si tare m-am bucurat sa-i întâlnesc .Un cuplu frumos,care se completeaza armonios,oameni harnici pe care-i admir din tot sufletul.




Sa nu uit sa va spun ca am mâncat cele mai bune prune ,aduse de Costel,iar Ina a adus o pâinica foarte buna.


Inepuizabila Zmeoaica sosise si ea împreuna cu Tata Zmeu.Chiar daca-i mai întâlnisem,m-am bucurat nespus ca au ajuns si ei.



Si Zmeoaica noastra Duracell ne-a a dus niste "saraturi" si un snickers incredibil de bun si fotogenic : ))))

Cu Simona,soţul ei Florin si fiul lor Bogdan,ma mai întâlnisem când au venit în Maramureş,asa ca ne-am revazut cu drag.Super fata Simona si are o familie tare frumoasa.


In drumul lor au luat-o,chiar de la locul de munca,pe Timea,zâna noastra frumoasa(Zânul avea sa ni se alature mai târziu).


Draga noastra Merişor sau Mama Meri cum au poreclit-o fetele,a venit si de data aceasta însoţita de sotul Adi,bucataras si el cu acte-n regula si a adus de la Sibiu , pe 
Mena noastra draga cu al ei soţ Marius.






Din Braşov sosise si Bya împreuna cu sora ei Ana.Fete frumoase au reprezentat Brasovul la întâlnire.





Fetele  Adinei (Mitinita) ,Minichefiţele noastre dragi,nu au avut nici o problema sa se trezesca la ora 4 dimineata ca sa plece la gara,de fapt cred ca nici nu au dormit în asteptarea marelui eveniment. Ne-a fost cam greu sa tinem pasul cu ele,mai ales când obligat-forţat,spre seara,a trebuit sa încingem si o partida de fotbal.
Nu prea se stiau care sunt echipele,eu cel puţin am fost când într-o echipa când în alta.
Daca tot sarisem peste ora zilnica de sport,trebuia sa anihilez cumva efectul prajiturilor savurate cu pofta maxima.Dar parca cine poate sa reziste la asemenea delicii dulci.
Peste putin timp a sosit si draga noastra Ruxy,împreuna cu sotul Dan. Frumoasa si delicata precum o adiere de primavara,Ruxy este o companie atât de placuta.Imi da asa o senzatie linistitoare prezenţa ei.
Ma bucur foarte mult ca a reusit sa ajunga,ne-a facut o surpriza frumoasa.



Si daca tot s-a adunat gaşca din prima zi,am scos fuguţa si bucatele aduse de fiecare,ca doar era rost de petrecere.
Harnicuta Merişor,ne-a adus bunatati de putea sa hraneasca tot site-ul cu ele.A avut un ajutor de baza si în Panini Maker Breville,asa ca am avut placinte  cu tot felul de umpluturi sarate,am avut si clatite gata pregatite pentru a fi umplute cu minunatele dulceţuri aduse de Leoaica Cleme.







Merisor a fost harnica si a pus deja zacusca,asa ca ne-a adus si noua pentru degustare.
Eu zic ca a primit nota maxima.
Draga noastra Buni ne-a adus niste cornulete atat de bune,ca nici macar constiinta nu m-a mustrat sa mananc...fara numar.
Motanul ne-a adus un chec aperitiv delicios,cred ca l-a pregatit într-una din pauzele de la binecunoscuta-i lene : ))))))



Am avut si slaninuta si brânzeturi dar si ceapa rosie adusa de Mihaela.Tot Mihaela a adus si niste briose aperitiv cu malai.Delicioase!










Simona a aparut precum Scufiţa Roşie cu o coşercuţă plina cu prajiturele.Minunate.





Ruxy a adus o negresa ciocolatoasaaaaaaaaaaaaa rau,nu te mai saturai mâncând dar si niste tarte delicioase.
La capitolul prajituri,oferta a fost foarte generoasa.Irezistibile!!!!
A fost musai sa pun dieta-n cui pentru 3 zile,nici nu aveam cum altfel.














Indiferent ca a fost Snickers,briose,fursecuri,negrese,cornulete,cosulete cu bezea,prajituri cu foi si caramel,toate au meritat sa fie pe podium.


Asta ca sa se stie ca nu doar la hlizeala suntem primii dar  nici la bucatareala nu ne întrece nimeni.
Ca sa prindem curaj sa ne înfruptam din cele bunataţi,am avut si ceva licori fermecate,palinca,mentata,visinata si vinuri bune.



Si acum,cum eram cu burţile pline,am cedat insistentelor Minichefiţelor si toata lumea a trecut pe terenul de fotbal.
Nu prea s-a stiut care sunt echipele,iar pentru mine fotbalul e ceva abstract,dar ne-am distrat si am alergat  sa facem loc pentru o noua runda de mâncare.
Ancuţa noastra cea frumoasa s-a remarcat în mod deosebit pe terenul de fotbal,jucând cu foarte multa seriozitate.











Ca sa nu uit,draga noastra Val Claudia,ne-a facut o surpriza foarte frumoasa,ne-a trimis niste cosulete origami lucrate de fiica ei Nicol.Frumoase si colorate,pe gustul fiecaruia.
Multumim Claudia,multumim Nicol si speram ca la urmatoarea întâlnire vei participa si tu.



Cu greu ne-am îndurat sa mergem la culcare,mai ales ca eram  veniti de pe drum si treziti cu noaptea-n cap.
Pentru relaxare,cei mai multi am "beneficiat" de un masaj facut de Stef si Jeny,dovada au fost vânataile de a doua zi : )))))



Ne-am retras în camerele primitoare cu gândul ca a doua zi aveau sa ni se alature si alti bucataraşi dragi.Chiar daca unii au ramas pâna târziu în noapte depanând povesti bucătăreşti.
Pentru sâmbata ne propusesem sa vizitam cetatea Sighisoarei.
Când ne-am trezit începuse o ploaie marunta de vara,dar în momentul în care am iesit pe terasa,cu zambetele la purtator,norii s-au spulberat ruşinaţi.
Cafeluta era deja pregatita,aveam si prajiturele,deci începeam ziua cum nu se poate mai bine.




Ne-am organizat repejor si am plecat spre cetate.Nu am prea apucat sa vedem toate cotloanele dar mie mi-a placut tare mult.E ceva cu adevarat deosebit.

Costel a fost foarte dezamagit pentru ca tiparise fluturasi cu toate „secretele” cetatii,tocmai buni sa ne ajute sa cunoastem mai bine istoria locului,doar ca noi ne-am cam împrastiat,ne-am hlizit si am facut poze si am pastrat doar pe retina frumusetea locului.































Dupa ce am obosit de atâta plimbare,am cautat un loc unde sa luam masa.Cum eram cam multi ,ne-am împarţit.Noi am luat masa într-un local foarte pitoresc,rar mi-a fost dat sa vad un loc asa frumos si cu bun gust.













S-au servit,dupa preferinţe,tocaniţă de viţel,gulas,piept de pui,paste cu ciuperci sau ciorba de burta.






Intre timp,mare ne-a fost bucuria ca sosise si draga de Gaby.Seninul ochilor ei nu trada oboseala si problemele avute pe drum.Se citea în ei doar bucuria de a fi ajuns la timp la întâlnirea cu oameni dragi.Gaby a venit însoţita de mama ei (asa am vazut de unde mosteneste ea frumusetea) si de fetita ei,Mona,un copil minunat.








Ajunsese si Alex Cirţu(Teacher),o surpriza a acestei întâlniri.Impreuna cu Anca,au procurat cele necesare pentru a pregati  „marea gratareala”.





Multumim Alex,stim ca timpul tau este foarte pretios si totusi ai fost alaturi de noi.
In drumul spre pensiune,unii bucatarasi au trecut pe la Festivalul Hameiului de la Seleuş.
La Pensiune ajunsesera alti bucatarasi dragi,Roxana cu sotul ei Adi si fetita lor Ana.
Roxana a fost atât de emotionata încât îmi aducea aminte de prima noastra întâlnire.
Nici Roxana nu a venit cu mâna goala, a adus jumari si cârnaţi.Delicioase!




Dupa cum a surprins draga noastra Cleme,am avut chiar covor roşu la intrare,ca deh,nu aveau ei în fiecare zi asa oaspeti de seama :  )))))



Cum spuneam,ajunsi la pensiune,s-a încins gratarul,s-au scos la iveala licorile fermecate si a început distractia care a durat pâna târziu în noapte.





Gratarele sfârâiau molcom când si-a facut apariţia si draga noastra Anca cu sotul si fetita lor.
In drumul lor spre litoral,nu au vrut sa rateze întâlnirea noastra.
Tare ma bucur ca i-am cunoscut.



Ne-am pus si tricourile de bucatarasi,pe unii nu prea ne mai încapeau ,dar asta e,pasiunea asta are pretul ei.
Pâna s-au pregatit gratarele si salatele,draga noastra Ancuta,ne-a tinut un curs de fotografie.Asta ca sa reusim sa punem în valoare preparatele noastre facând si poze frumoase.

Foarte utile informatiile primite.






Fetele au învatat si cum sa-si curete obiectivul aparatului : )))))


















Asaaaaaa,acum daca tot eram adunati toti bucatarasii frumosi ,harnici si cuminti,am primit si daruri frumoase înmânate de Anca si Alex.Multumim Bucataras.ro si Fiskars.Minunate sorţuleţele noastre de bucataras si utile ustensilele de la Fiskars.
Dar surprizele nu s-au terminat aici.S-a organizat si un frumos concurs,cu premii pe masura.
Fiecare si-a pus imaginatia la   încercare si au  compus retete pornind de la un anumit ingredient.Mai haioase sau mai serioase,mai concise ori având nevoie de coli suplimentare,toate retetele au fost interesante.






Surpriza surprizelor a fost reteta Menei de fudulii.Cred ca nimeni nu se astepta la o astfel de reteta.Asadar si-a adjudecat marele premiu,un minunat blender Breville.



Câştigatoare a fost si Bunica cu reteta ei în versuri,preaslavind fructul pasiunii,baietii care au  „gatit” niste momiţe  ori Cleme a noastra careia i-a revenit ingredientul …..coaste de porc.Macar ca biletul a fost extras de Vali : ))))))




A fost o seara extraordinara,nu mai stiam daca ne dor burţile de atâta mâncare ori de râs. 










Si cum la pensiune erau cazati si baietii de la Bere Gratis,târziu în noapte au facut troc,bere în schimbul mâncarii ;))))))
Am plecat la somn,nu inainte de a le trimite si pe fetele noastre ,Gaby,Miti si Anca,harnice precum albinutele,care si-au facut si munca lor zilnica,chiar daca ar fi trebuit sa se relaxeze.Toata admiratia mea pentru ele,putini inteleg cat timp aloca ele pentru munca lor si pentru ca totul sa decurga bine pe site.




In dimineata zilei de Duminica,ne-am trezit cu un nod în gât stiind ca a venit iarasi vremea despartirii.Ne astepta cafeluta facuta de Ina,foarte buna cafea face Ina,nu stiu de ce ziceau unii altfel : )))))))
Sosise chiar si Zânul ,sotul Timeei,venit sa-si recupereze Zâna,chiar daca facuse un drum foarte lung pentru asta.
Ne-am bucurat de prezenta lui.
O alta surpriza a fost Laura-Licurici care a sosit împreuna cu prietenul ei.O fata atât de frumoasa.Chiar daca e mai noua pe site si-a dorit sa ne cunoasca.





Marele absent,chiar daca motivat, a fost Padre si Liliana.
Acum  discutam cu Cleme,ca daca ar fi venit si Padre,ar fi trebuit sa dam fuga la librarie sa-i mai cumparam registre la câte ar fi avut de scris. : )))))
Am râs,ne-am pus şorţurile de bucătăras,am facut multe poze si ne-am mai bucurat de câteva clipe împreuna.














Ne-am promis din nou ca urmatoarea întâlnire va dura mai multe zile,ori poate vom reusi chiar un revelion al bucatarasilor.



















L-am delegat pe Costel sa scrie în Cartea de oaspeti a pensiunii si bine am facut,a lasat un mesaj foarte frumos pentru gazdele noastre. Multumim Costel.



Si cum spuneam,orice poveste,cât ar fi ea de frumoasa,tot are un final.Un final cu lacrimi în ochi la despartire dar ştiind ca povestea va continua si mai frumos în viitor.



Eu nu am facut prea multe fotografii,am preferat sa ma bucur  de aceasta întâlnire,dar am împrumutat din pozele Timeei si a celorlalti bucatarasi.