Pages - Menu

vineri, 28 noiembrie 2014

Iarna în Maramureş


 După o noapte de distracție cu mult prea multă mâncare,am ales să-mi petrec ziua colindând din nou prin frumosul meu Maramureș  .
 Vremea a fost superbă,zăpada exact cât e nevoie pentru a crea un decor de basm,de unde se vede că Maramureșul poate îmbrăca straie de sărbătoare în orice anotimp.  
 Am ales că destinație pârtiile Roată_Cavnic,adică polul zăpezii în Maramureș,situate în pasul Neteda,la aproximativ 32 de km de Baia Mare.Aici la o altitudine de 1000 m se găsește un important loc de schiat din nord-vestul țării.Cele 5 părtii de schii din dotare de diferite grade de dificultate însumează o lungime cumulată de 6000 de metri.Ele sunt dotate la standarde europene și nocturnă.
 Cu mic ,cu mare se găsește distracție pentru toată lumea,chiar și pentru cei care nu schiază(eu de exemplu). Distracția și relaxarea sunt cuvintele de ordine aici.
 Aici pe partie a avut loc și un concurs de snowbord.
 Să nu uităm că tot aici există și o partie artificială pentru ski de vară.
 Drumul până acolo a fost o adevărată încantare.Demult nu mi-a fost dat să văd un peisaj de iarnă atât de frumos.Zăpada împodobea atât de frumos totul,încât nu te mai săturai privind minunăția.
 Cu siguranță mi-am încărcat bateriile,pentru că mă așteaptă o perioadă deosebit de grea.
 Să nu uităm că în apropiere se mai găsesc și pârtiile de la Mogosa sau Suior și bineînțeles cele de la Borsa.Iar o plimbare cu Mocăniță este ceva memorabil.
 Sper că v-ați bucurat alături de mine de acest loc și poate veți dori să vedeți Maramureșul în toată frumusețea lui.

2 comentarii:

  1. Arata ca-n povesti! Este incredibil de frumoasa iarna, mai ales printre brazi acoperiti de zapada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,uneori e foarte frumos.In acele zile a fost un peisaj de basm.

      Ștergere