Pages - Menu

sâmbătă, 11 iulie 2015

Cheesecake cu jeleu din lemon curd



Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela.
Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele.
Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia.
Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe.
Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos.
In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie.
Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.








Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):

Mi-a ieşit un blat destul de înalt aşa că am taiat o felie si am rulat-o cu dulceaţă de caise.
Cred ca ar fi fost suficient un blat din 2 oua si reduse proportional restul ingredientelor.

3 oua
90 g Green Sugar
100 g faina
2 linguri ulei
Sare

Ingrediente crema de brânză:

500 g crema Mascarpone
300 ml frisca lichida îndulcita
18 g Green Sugar (2 linguri)
Coaja de lamâie
Vanilie
6 foi gelatina(10g)
Zmeura congelata

Ingrediente jeleu lamâie:

1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
75 g Green Sugar
60 ml suc (zeama)de lamâie
Vanilie
3 foi gelatina (5g)

Pentru ornat:
Cireşe confiate





Am pregatit mai întâi blatul.
Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme.
Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.
La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el pentru ca era prea înalt.

Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.
Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.
Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.
Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija  ca mascarponele sa nu fie prea rece când faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.
La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.

In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de brânza.
Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.
Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.
Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.
Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).
Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.
Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus  peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.

Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în prealabil am scos inelul formei de copt).





S-aveţi poftă !!!



14 comentarii:

  1. Ce bine arata, am inghitit in sec. N-am mai facut de mult o prajitura cu branza, cred ca sosit timpul. Multumesc ca te-ai alaturat provocarii noastre :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai mult imi plac prajiturile cu branza si fructe.
      Eu va multumesc ca m-ati primit alaturi de voi.Sper sa reusesc sa aduc cat mai multe retete.

      Ștergere
  2. Superb,iar gustul e pe masura!! felicitari Dia!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult doamna Lulu.
      Chiar este delicios.

      Ștergere
  3. Asteptam cu mare interes reteta, pentru ca tare mult mi-a placut cum arata cheesecake-ul tau!
    Minunata combinatia la care te-ai gandit! Imi place tot ce ai pus acolo! :X :X
    Bravo, Dia, faci niste deserturi de nota maxima!
    Si prezentarile sunt tare frumoase!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Meri.
      Chiar daca folosesc cam aceleasi ingrediente pentru desert,imi place sa le combin diferit.
      Pupici

      Ștergere
  4. Dia, daca stiam ce bunaciune faci, nu mai plecam in weekend :))))
    Tu stii ca un cheesecake e fix pe gustul meu, si combinatia este grozava! Curdul de lamaie o incununeaza! Eram sigura ca ne vei aduce o deliciosenie, de asta m-am bucurat si iti multumesc mult ca ni te-ai alaturat!
    Acum tre' sa dai si gazdei o feliee mare, mai ales ca e cu Green Sugar! Te pupacesc si inca o data, multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Laura.
      Ma bucur ca-ti place desertul meu,chiar este foarte gustos.
      Te servesc cu drag si pe tine si pe Cerasela.
      Va pup

      Ștergere
  5. Ti-a iesit minunat, imi place enorm. Felicitari! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! De gustos cred ca e si mai si la ce ingrediente ai combinat acolo!
    Toate felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Tania.Adevarat,a fost foarte gustos.

      Ștergere
  7. De mare clasa CHESEESE-ul tau ... la fel si minunata gladiola :)
    Azi te-am descoperit fara sa vreau , nu stiam ca ai si blog culinar , felicitari , Dia mea draga .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de vizita si aprecieri Diana.
      Blogul meu a inceput mai mult ca un capriciu,sper sa gasesc mai mult timp pentru el.

      Ștergere