Pages - Menu

miercuri, 6 aprilie 2016

Tort cu cremă de lamâie şi caramel



Cum vă spuneam,acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele.
Un tort simplu dar foarte gustos.Si uşor de pregătit.


Ingrediente
Blat:
6 oua
120 g zahar
150 ml ulei
30 ml lapte
3 linguri faina
3 linguri gris
3 linguri cacao
3 linguri miere de albina
1 plic praf de copt (10 g)
Sare

Cremă de lamâie:
3 galbenusuri de ou
120 g zahar
Zeama de la o lamâie
350 ml lapte
2 linguri amidon
200 ml frisca lichida

Nuca caramelizata:
100 g zahar
100 g nuca

Glazura ciocolata:
150 g ciocolata 55% cacao
70 g unt
2 linguri lapte

3-4 linguri caramel,dupa reteta de aici
Pentru ornat, bezele,flori din ananas



Mod de preparare:
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am amestecat faina cu grisul,cacaoa si praful de copt.
Am mixat spuma albusurile.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat laptele ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor.
Am adaugat apoi uleiul,turnându-l în fir subtire si mierea de albine.
Peste crema de galbenusuri ,am pus faina amestecata cu grisul si cacaoa iar apoi spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o paleta.
Am tapetat o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt,am pus compozitia în tava si am pus la cuptor la 180 de grade  pentru 20-25 de minute.
Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat pe lungime în 3 bucati de aproximativ 12,5 cm latime.
Pentru crema de lamâie am mixat galbenusurile cu zaharul,am pus amidonul,laptele si zeama de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.
Am amestecat pâna ce s-a îngrosat,am lasat sa se raceasca si am amestecat cu frisca batuta.
Am caramelizat zaharul ,iar când acesta a avut culoarea chihlimbarului,am adaugat miezul de nuca.
Am pus nuca pe o hârtie de copt,iar dupa ce s-a racit am zdrobit-o cu ciocanul de snitele.
Am asamblat tortul.
Peste primul blat am pus crema de lamâie,nuca caramelizata si caramel.



Am acoperit cu a doua foaie de blat,crema,nuca si caramel.
Am pus al treilea blat deasupra.


Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a topit,am luat de pe foc si  dupa ce s-a racit suficient,am pus-o deasupra blatului.
Am îmbracat si marginile tortului cu crema de lamâie ,caramel si nuca caramelizata.
Am taiat câteva felii subtiri de ananas si le-am pus în cuptor la 120 de grade.
Dupa o ora,le-am pus în tava de briose si le-am lasat pâna s-au uscat foarte bine.
Am ornat cu florile din ananas si bezele.

S-aveţi poftă !!!






8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult Timea.Ma straduiesc cand este pentru cineva drag.Pupici

      Ștergere
  2. Du-te tu, Die cu din aste de pe-aci, că unii din noi suntem bolnavi şi numai cu asemenea medicamente ne putem trata. :)) :D
    Bag seama că tu vrei să fii banată de prieteni, altă explicaţie nu am, prea le faci înadins. :P
    Faină mişcare cu torturile astea, cred că dacă m-aş pricepe şi eu la aşa ceva m-ar privi lumea mai galeş, nu aşa cu încruntături, ca acum. :)))
    Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai Padre,de groaza esti.D-apoi nu stii ca usa mea iti e deschisa?
      Dar mai rabdam putin pana trece postul si-apoi facem un concurs de mancat torturi :)))))
      Am mai zis eu ca am nevoie de cobai :))))

      Ștergere
  3. Die, Die, ne omori cu frumusetile tale de torturi! <3
    Cat de reusit este si asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo Meri,as zice ca suntem chit la ce retete minunate ai tu.Pupici

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc Laura,pentru vizita si aprecieri . Pupici

      Ștergere