Pages - Menu

duminică, 25 octombrie 2020

Cornuri de bumbac,cu umplutura de mere

 


O rețetă foarte întâlnită pe internet,cu o denumire care mi-a plăcut.

Eu m-am inspirat de aici.

Cornurile de bumbac sau Pamuk poğaça,sunt foarte pufoase și pot fi sub formă de cornuri,chifle,cu umplutură sau simple.

Eu am ales să pun o umplutură de mere.

De-abia s-au terminat și deja m-am gândit să le refac sub altă formă și cu altă umplutură.

De la gând la faptă nu a trecut mult și le-am pregătit iar,de data aceasta sub formă de melci,cu umplutură de branză dulce și afine.O nebunieeee!

Merg chiar cu umplutură sărată,deoarece aluatul nu este dulce,având doar o lingură de zahăr,care ajută la dospit.

 



Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de:

400 ml lapte caldut

180 ml ulei

2 albusuri de ou

1 lingura zahar

10 g drojdie uscata

1/2 lingurita sare

Vanilie

Coaja de lamâie

750-800 g faina


Umplutura:

Mere,aproximativ 1 kg

Zahar cât este nevoie,în functie de cât de dulci sunt merele

Scortisoara

Vanilie

Cum am spus,puteti sa folositi orice umplutura va place,doar sa fie mai consistenta.


Pentru uns vom folosi cele 2 galbenusuri ramase .



Mod de preparare:

Am pregatit aluatul.

Am pus laptele caldut,zaharul,drojdia,am amestecat,am adaugat apoi uleiul,albusurile,sarea,vanilia si coaja de lamâie.

Am adaugat apoi treptat faina.

Va trebui sa obtinem o coca moale dar  cu care sa putem lucra.

Când am obtinut consistenta dorita,am rasturnat aluatul pe masa si am mai framântat usor.



Am uns vasul în care am lasat la dospit cu putin ulei,am pus coca si am uns si coca cu putin ulei.



Am acoperit cu folie si am lasat la dospit într-un loc călduț.Cam o ora ar fi suficient.

Intre timp am pregatit umplutura.

Merele razuite,se storc de zeama,se adauga zahar,vanilie si scortisoara si se calesc putin.

Eu am avut mere razuite,puse în borcan.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am rasturnat pe masa presarata cu faina,l-am împartit în 18 bucati,am format cornurile si am pus umplutura.







Puteti sa le faceti si mai mici sau sa le dati alta forma.

Am asezat cornurile în tava,le-am acoperit si le-am lasat sa mai dospeasca pâna s-a încalzit cuptorul la 190 de grade.

Am uns cornurile cu galbenusul ramas de la ou si le-am pus la cuptor pentru 25-30 de minute,sau pâna se rumenesc frumos.






O pufoșenie sunt cornurile acestea si se pastreaza la fel si în zilele urmatoare.

Daaaa,au fost foarte bune,dar mari si multe pentru noi,asa ca nu le-am putut mânca imediat.

Si în varianta cu brânza si afine.





S-aveți poftă!


7 comentarii:

  1. Arata minunat! Manca-le-ar mama! :))))) Fain tare aluatul! Poate am vreme sa il incerc si eu! Multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura.Chiar foarte fain aluatul si asa usor de pregatit.
      Mai ales pentru tine,care esti prietena cu aluaturile,va fi foarte usor.
      O sa-ti placa maxim.Pupici.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place enorm ca aluatul iese asa pufost! Trebuie sa il incerc si eu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa-l incerci Rocsy.Chiar se pregateste usor.O sa-ti placa.Pupici si de la mine.

      Ștergere
  4. Unde este bumbacul.. glumesc, multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha haaa,in cornuri este,sunt pufoase precum bumbacul.
      Multumesc de vizita,sa revii cu impresii.

      Ștergere