Pages - Menu

duminică, 14 septembrie 2014

Salata Pickles


O salată care nouă ne place foarte mult.Se poate adapta uşor gusturilor proprii.Se pregăteşte foarte uşor,aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi.


Ingrediente:
Varza alba
Gogonele
Ceapa rosie
Castraveti
Morcovi
Gogosari
Ardei iute
Otet,apa,zahar,sare,boabe de piper,foi de dafin,hrean



Mod de preparare:
             Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cântarit cam 4,2 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.
            Toate ingredientele se taie felii subtiri.Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii.Hreanul îl taiem betisoare.


            Se pun la fiert doua cani de apa(400 ml) ,tot cu aceeasi cana am masurat otetul(tot 400 ml),o cana de zahar,6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi,boabe de piper si foi de dafin.Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu.Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile.Dupa gust se mai poate adauga sare,otet sau zahar.
            Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca.Când este rece se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate.Se lasa câteva ore sau peste noapte(mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).



             Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid,se „storc” bine si se aseaza în borcane,le apasam sa nu ramâna prea mult aer.Punem si betisoarele de hrean.Apoi punem lichidul peste ele,închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara,cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.


             Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!


6 comentarii:

  1. La capitolul "nebunie de culori" subscriu fara rezewrve :) La sectiunea "gust", asisderea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa se "coaca" :))))) Asa ne spunea mama cand trebuia sa asteptam ca sa mancam compot,ca nu s-a copt inca(se coace doar cand vine zapada),ca noi l-am fi mancat a doua zi deja.

      Ștergere
  2. Cred ca iti imprumut reteta! Imi place ideea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina,ti-o recomand cu incredere.E foarte gustoasa si nu e nevoie de cantitati exacte.Doar sa ai grija sa fie suficient de sarata.

      Ștergere
  3. Acum o pregătesc! Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere