Pages - Menu

luni, 15 decembrie 2014

Năsturaşi de ciocolată



          Mi-au plăcut tare mult.I-am văzut la Laura Adamache(de câte ori deschideam pagina de Bucataras,pofteam la ei) dar și pe multe alte site-uri.Mi s-au părut simpatici și sunt absolut delicioși.



Ingrediente:
300 gr faina
70 gr amidon
250 gr unt
3 galbenusuri
50 gr cacao
150 gr zahar
Un praf de sare
½ plic praf de copt
Zahar brun
200 gr ciocolata alba
2 linguri frisca lichida (sau lapte)
Cateva bilute de ciocolata pentru butoniere


            Untul se mixează cu zahărul,apoi se adaugă gălbenușurile pe rând.Făină se amestecă cu cacaoa,amidonul,praful de copt și sare.Apoi punem ingredientele uscate peste cremă de unt.
 Compoziția se acoperă cu o folie alimentară și se pune la frigider pentru 30 de minute.
 Din aluat facem biluțe,nu foarte mari,apoi le punem pe jumătate în zahăr brun.Le facem un guleraș de zahăr.
              Biluțele le punem în tavă tapetata cu hârtie de copt,lăsând o distanță între ele.Apăsam apoi cu degetul pe mijlocul fiecărei biluțe,vom face astfel un orificiu pentru ciocolată.Coacem la foc potrivit 10-15 minute.Când îi scoatem din cuptor sunt moi,așa că îi mai apăsam puțin pe mijloc.
             Lăsăm să se răcească.Ciocolată o topim e baie de aburi cu frișcă lichidă.Luăm de pe foc și după ce a început să se întărească,umplem orificiile din biscuiți cu cremă de ciocolată.Așezam și biluțele de ciocolată și gata treabă. 


      Pofta buna!!!!!



6 comentarii:

  1. Sunt tare ochiosi! Sigur le-ar placea si teroristilor! Seara cu odihna,va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar fi drag sa-i vad mesterind cu manutele lor mititele.Pupici fata draga :-*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Si foarte simplu de pregatit Adina.Multumesc de vizita.

      Ștergere
  3. Aoleu! Frumuseii astia nu-i pot refuza nicicand. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O reteta mult prea simpla si sunt si aratosi.Pupici

      Ștergere