Pages - Menu

sâmbătă, 16 mai 2015

Pate de casă,din ficat de pui



De multă vreme vroiam să pregătesc pate în casă pentru că îmi place foarte mult dar evit să cumpăr din comerţ.
Si cum am pregătit şi o pâinică cu cartofi foarte bună,s-a potrivit de minune.Dar nu puteau lipsi nici roşiile şi ceapa verde.
Este o reţetă foarte simplă.Eu am adaptat-o gusturilor mele.





Ingrediente:

400 g ficat de pui
300 g ceapa uscata(alba şi roşie)
1 morcov
80 g unt pentru prajit
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1/2 lingurita nucsoara
1/2  lingurita cimbru uscat
100 ml apa
150 g unt
2 linguri de unt topit pentru sigilare


Mod de preparare:
Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite.
Ceapa curatata am taiat-o  cubulete.
Morcovul curatat l-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt,ceapa si morcovul,putina sare si am acoperit tigaia cu capac.


Am lasat 10 minute pâna când s-a înmuiat ceapa,apoi am pus si ficaţeii de pui.
Am pus sare,piper,nucsoara si cimbru.


Nu puneti foarte mult,veti mai adauga la final daca este cazul.
Am lasat sa se prajeasca putin si ficatul,am pus cam 100 ml apa,am acoperit iarasi tigaia si am mai lasat pâna a scazut apa si ficaţeii au fost facuţi.


Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am dat amestecul prin masina de tocat carne,folosind sita cu ochiuri mici.
Am mixat restul de 150 g unt,apoi am adaugat câte o lingura de pasta de ficat,mixând dupa fiecare.


Am pus pateul în borcane (unul de 320 ml si unul de 270 ml) ,am topit unt si am pus deasupra ca sa nu se usuce la suprafata.
Am acoperit cu capace si l-am pus la frigider.
Nu cred ca va sta prea mult acolo,deci nu pot sa va spun cât se pastreaza.




Poftă bună !!!

6 comentarii:

  1. Tare bun si sanatos!
    Eu nu mai cumpar de ani buni din comert, cand am pofta imi prepar singura in diverse moduri.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Meri.
      Cred ca eu nu fac des pentru ca nu consumam atat de mult.
      Ma gandesc sa fac portii mai mici.
      Pupici

      Ștergere
  2. Asa bunatate te lasa fara cuvinte si fara saliva. :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu acum ceva timp.. dar a iesit un pic cam sec. Trebuie sa incerc neaparat si reteta ta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sim0,mie mi-a placut asa cu unt,doar ca trebuie scos din frigider si lasat putin ca sa se intinda mai usor pe paine.
      Poti sa lasi mai mult lichid in tigaie si atunci nu va fi sec.
      Te pupacesc

      Ștergere