Pages - Menu

duminică, 3 ianuarie 2016

Parada Mistery Box Challange

Bine v-am gasit dragele mele la o noua Parada a ProvocariiCutia Misterelor,Parada a carei gazda am avut bucuria sa fiu luna aceasta.
Multumesc în primul rând Ceraselei care este iniţiatoarea acestui frumos proiect dar si fetelor care au contribuit la aceasta frumoasa Parada.
Va multumesc si pentru faptul ca v-ati gândit ca pot sa fiu eu gazda Provocarii şi pentru ca tocmai începe un an nou,profit de ocazie sa va urez sa va fie bine si frumos sa aveti parte de noroc,inspiratie si multa iubire din partea celor dragi.
Pentru ca este o luna speciala,cu multe  zile de sarbatoare,cu multe ocazii de a face daruri,cu multa stralucire,cu multe petreceri,am ales ca ingredientul vedeta pentru aceasta Provocare sa fie nimeni alta decât Şampania.
Alaturi de şampanie am mai adaugat în Cutia misterioasa urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamâie sau alte fructe din aceasta categorie,oua,smântâna sau frisca,lapte,cacao,brânza sau crema de brânza,biscuiti sau piscoturi.

Asadar zic sa deschidem şampania si sa înceapa defilarea reţetelor misterioase.





Prima reteta am primit-o de la Maria Zambetania,pe al carei blog Zambetania ,gasim Motto-ul „Zambete printre retete culinare neperfecte”.
Nu or fi retetele noastre perfecte,dar daca sunt însoţite de voie buna si pregatite cu mult drag,sigur vor fi si apreciate.

Maria a pregatit o minunatie de prajitura,care ,cu siguranta,i-a rapit ceva timp.

Maria ne- a adus  Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de şampanie pentru Cutia misterelor


Multumim Maria pentru prajitura asta delicioasa,în care ai reusit sa înglobezi toate ingredientele propuse.
Tare as servi o felie.
Tare frumoasa si Colectia misterioasa pe care a adunat-o Maria.Felicitari!



De la Parada noastra nu a lipsit nici de data aceasta doamna Lulu cu ale ei Povesti din bucatarie.

Doamna Lubita ne-a adus nu una ci doua retete ,niste delicioase Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie  



 

Multumim doamna ca ati raspuns si de data aceasta .


O reteta de Fel principal am primit de la Margareta Cismasiu,ea alegând sa foloseasca sampania într-un sos pentru friptura.

Deci Margareta defileaza de data aceasta cu o minunata Friptura deporc vietnamez cu portocale si sos de sampanie .


Multumim Margareta.

O surpriza foarte placuta mi-a facut draga mea prietena Simona Georgescu,raspunzând Provocarii noastre cu un tort delicios  Tort cu crema de capşuni ,zmeura şi şampanie.


Chiar daca a pasit de curând în lumea bloggerilor culinari,pe blogul Simonei  PumpkinMona,veti gasi retete delicioase,gatite cu mult drag.

Iti multumesc  mult Simona.Te îmbrăţişez.

De la Parada noastra spumoasa nu a lipsit nici Cristina Iuliana Pana care a pregatit o delicioasa Tarta cu cacao,ciocolată albă şi jeleu din şampanie.



Minunatia asta de reteta o gasim pe blogul Cristinei – Retetele lui Panacris.

Multumesc  Cristina ca ai gasit timp în programul tau aglomerat sa ne onorezi cu prezenta,dar daca nici o mama de zmei nu poate,atunci cine?

Draga mea Laura Nechita,mi-a promis ca nu va lipsi de la Parada noastra misterioasa si stiam ca se va tine de cuvânt negresit.De aceea o iubesc eu pe scumpicioasa asta talentata si al ei blog Laura’s sweets.

Nu doar ca a promis,dar a adus chiar doua retete.M-am umplut de pofta privind doar pozele,d-apoi când a venit si cu retetele ma lua de-a dreptul cu lesin.

Si ca sa fie tacâmul complet,a mai postat si un colaj cu retetele pregatite pentru episoadele misterioase.


Cum spuneam,Laura ne-a pregatit  o Panna cotta cu şampanie,jeleu de portocale si ciocolata(am si notat la carneţel ideea,mai ales ca-mi place panna cotta si se pregateste asa usor),îmi si închipui cum o fi toppingul  de ciocolata cu şampanie.


Cum spuneam Laura ne-a mai pregatit si niste Briose albe,umplute cu jeleu de portocale ,crema fina.Delicios arata,am notat si asta la carneţel.

 



Ma grabesc sa adaug  la aceasta frumoasa Parada si o minunata reteta adusa de Cerasela si al ei blog Bunatati de prin lume adunate.Asa cum v-am spus ,Cerasela este si initiatoarea acestei frumoase Provocari culinare si tare ma bucur ca a reusit sa pregateasca o reteta.

Si nu orice fel de reteta,ci un Tort cu  crema de brânza si ganache deciocolata cu şampanie inspirat de celebrul Tort Opera,tort care pentru mine este o mare provocare si înca nu m-am încumetat sa-l pregatesc.

Cerasela,sectiunea aia arata de vis,tare am mai poftit la ea.


La final aduc si reteta  pe care am pregatit-o pentru aceasta Provocare.

Recunosc ca eu am mai folosit şampania în diverse combinatii pentru desert.Gasesc ca e potrivita mai ales pentru un tort mai festiv sau daca sarbatoritul este barbat.

Propunerea mea este Tort cu jeleu de şampanie şi crema de portocale.


Mi-as fi dorit sa reusesc sa mai pregatesc înca o reteta dar timpul nu prea mi-a fost aliat luna aceasta.

Daca tot am sarbatorit cu sampanie,va doresc din suflet un An nou fericit si sa ne vedem la cât mai multe episoade misterioase.

 







14 comentarii:

  1. Foarte frumoasa parada si preparatele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona. Chiar sunt retete minunate

      Ștergere
    2. Sa stii Simona ca am notat si tortuletul tau pe cand mai scap de ceva kilograme :)))))

      Ștergere
  2. Splendida parada, Dia! Chiar am savurat cate o bucatica din fiecare, dar sa stii ca la final, am luat doua felii din tort ca na...de maine la dieta :P:)))))
    Iti multumesc mult pentru gazduirea calda, pentru primirea calda si pentru rabdarea si intelegerea ta! Te pupacesc cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura,adevarat Parada asta este grozava,dar asta pentru ca voi ati facut sa fie asa cu retetele voastre minunate.
      Tare ma bucur ca v-ati facut timp sa pregatiti asa retete frumoase.
      Daca ai sti cum am poftit la retetele alea ale tale.
      Pupici multi si de la mine.

      Ștergere
    2. Bine ca ai luat doua felii de tort ca altfel trebuia sa mananc eu mai mult :)))))

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumim Timea.
      Chiar foarte frumoase retete au pregatit fetele.

      Ștergere
  4. Parcă la fiecare nouă ediție parada este mai grozava, dar de astă dată Claudia defilarea aceasta este chiar una dintre cele mai frumoase din cei 2 ani misteriosi. Felicitări! Să-ți fie anul spumos și vedetă precum lista ta minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Maria.Tare m-a bucurat fiecare reteta postata pentru aceasta Parada.Cu atat mai mult cu cat eu nu am reusit sa particip la prea multe episoade.
      Iti doresc si eu sa ai parte de un an nou minunat,cu multa bucurie.

      Ștergere
    2. Minunata parada. Toate rețetele sunt delliiccioaasee si spumoasee!Ma bucur, ca am reusit sa nu ratez provocarea, Sampaniaaaaa;) Un an cât mai bun, plin de ”delicioșenii”. Multumesc Claudia, pentru provocare.

      Ștergere
    3. Eu iti multumesc draga Cristina pentru ca m-ai onorat cu prezenta si ai adus asa o tarta delicioasa.Te imbratisez si abia astept sa ne vedem.

      Ștergere
  5. Mmmm,Doamne ce de bunatati spumoase ai adunat draga Dia,toate una si una!!
    Multumim de gazduire si un an imbelsugat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu doamna Lulu pentru prezenta si retete.
      M-au incantat toate retetele adunate in aceasta frumoasa Parada.
      An nou fericit va doresc.

      Ștergere