Pages - Menu

miercuri, 30 aprilie 2014

Friptură de iepure cu legume la cuptor

               Mărturisesc că nu am mâncat până acum carne de iepure,dar nici nu făcea parte din categoria mâncarurilor pe care nu le-aş proba.Aşa că azi la prânz am avut o friptura delicioasă şi foarte sanatoasa,pentru că,dupa cum bine ştim ,carnea de iepure este  slabă dar săţioasă,are puţină grăsime(al meu nu a avut deloc) şi foarte multe proteine necesare organismului.Combinată cu legume,nu poate rezulta decât o masă delicioasa.


Ingrediente:
Un iepure (cca1 kg)
3 Morcovi
1 Ceapa
1 caţel de usturoi
2 Rosii
Telina radacina
Patrunjel radacina
Sare,piper,boia
Pudra de usturoi
Fulgi de ardei iute
Cimbru
200 ml vin alb
Ulei



Mod de preparare:
Am condimentat carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi.
Am pus putin ulei într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele.
Am presarat cimbru uscat.

Am pus vinul si inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1 ora si 45 de minute.
Dupa 45 de minute,am scos folia si am lasat asa sa se rumeneasca.
Am mai stropit din când în când carnea ca sa nu se arda deasupra.
Am servit calda cu salata de varza,dar este foarte buna si rece.

Pofta buna!!!!


2 comentarii: