Pages - Menu

duminică, 6 aprilie 2014

Gânduri de primăvară


Iubesc de când ma stiu primavara. Poate pentru frumusetea si tenacitatea cu care reânvie natura dupa amorteala iernii, ori poate pentru explozia de flori, de verde intens dupa fiecare ploaie mai molcoma ori mai furioasa.
Culori vesele, muguri de viata îti fac sufletul sa tresara de fiecare data, sa se bucure, sa prinda speranta.

Dar ce te faci când sufletul nu mai simte bucuria asta, când nu se mai pune de acord cu frumusetea plina de viata a primaverii? Când ramâne amortit, închis ca într-un malaxor, framântat, lovit din toate partile dureros de rau, chircindu-se la gândul ca vor urma altele si mai grele.
Dar poate tocmai durerea asta resimtita atât de acut e semn ca exista un mugur de speranta, ca este înca viu. Cu siguranta va gasi motive sa renasca pâna la venirea verii.

Are prea mare nevoie de primavara pentru a se rasfata în vara, a se  îmbogati în toamna, pentru a fi destul de puternic sa treaca peste o noua iarna.

Eu totusi sper ca va fi iarasi primavara si în sufletul meu, sa pot simti si gândi în culori.

10 comentarii:

  1. Frumoasa natura asta, si mai are puterea sa ne rasplateasca prin frumusete! La fel trebuie sa gasesti si tu puterea sa reinvii in suflet! Esti un om prea puternic si prea cald sa nu reusesti... Sa ai o duminica frumoasa! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pup si eu Laura.Primavara,de regula reuseste sa-mi dea multa speranta si bucurie.Inevitabil va fi bine :)))))

      Ștergere
  2. Cineva și-a făcut bloooooogggggg! :D Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! :)))))))))
    Felicităriiiiiiiiiiiiiiii! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da Rita,ca prea m-ati imboldit cu totii. :))))) Pupici

      Ștergere
  3. Mi-am bucurat privirea cu aceste poze minunate. Si eu ador primavara, florile sale, pomii infloriti, ciripitul pasarilor...Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seara buna Rocsi.Parca avem mai multa pofta de viata cand vine primavara.

      Ștergere
  4. Imi place mult casuta ta virtuala,scumpo si ma bucur mult ca ai pornit acest proiect.Ai retete minunate,imi plac articolele scrise de tine si era pacat sa nu-ti faci blog. Eu sunt sigura ca va fi iarasi primavara in sufletul tau.Esti o luptatoare,un om puternic.Cu mare drag te imbratisez! >:D< :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Menuco scumpa,bine ai venit in casuta mea.Nu as fi crezut dar proiectul acesta imi da un sentiment de bine,chiar daca nu voi avea prea mult timp sa-i dedic.Pupici si seara faina.

      Ștergere
  5. Primăvara, e cea care aduce bucuria vieţii, a mergerii mai departe prin toate anotimpurile vieţii. În simplitatea lor, florile, sunt mai expresive decât orice piatră scumpă, căci în efemera lor trăire pot trezi inspiraţia poeţilor, a pictorilor, a muzicienilor, a copiilor şi a adulţilor deopotrivă. Şi chiar dacă noi, prinşi în multitudinea treburilor cotidiene nu putem vedea cum îşi instalează armata de culoare, la un moment dat, în vreo clipă de linişte, vom fi surprinşi de explozia florilor ce ne vor "ameninţa" cu veşmântul lor inconfundabil.
    O săptămână plină de lumină, Die!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Padre.Cuvintele tale au adus un plus de liniste si bucurie starii de bine pe care o am de cateva zile.De regula primavera ne "inghesuie" cu parfum,frumos,culoare si multa bucurie.Zile senine si la casa ta Victor.

      Ștergere