Pages - Menu

miercuri, 30 aprilie 2014

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

       Deci nu am cuvinte sa vă descriu cât de bună este această prăjitură.Blatul umed dar pufos în acelaşi timp,aromat cu vanilie combinat cu gustul puţin acrişor al fructelor de pădure o face irezistibilă.Jur că aş fi putut mânca pe loc jumatate de tavă,noroc că bunul simţ m-a făcut să mă ruşinez de gândul acesta,adică nu manânc acum că-i târziu,dar mâine alta este situaţia :))))))



Ingrediente:

290 g faina
240 g unt 82 % grasime
250 g zahar + 2 linguri
3 oua
120 ml lapte
120 g iaurt grecesc 10% grasime
½ lingurita sare
O lingurita praf de copt
Vanilie
Afine ,zmeura
Zahar pentru pudrat

Mod de preparare:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul moale l-am mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit.
Am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat vanilia si am mixat bine.

Am pus o treime din cantitatea de faina peste crema de unt si am mixat la viteza mica.
In aceasta etapa am pus si laptele,apoi jumatate din cantitatea de faina ramasa,iaurtul si restul de faina.

Eu am folosit fructe de padure congelate.Le-am scos din congelator doar când le-am încorporat în compozitie pentru a nu umezi blatul.

Daca folositi fructe proaspete,le dati putin prin faina înainte de a le pune.
O parte din afine le-am pus în compozitie amestecând usor cu o paleta.
Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.
Eu am folosit o tava de  38x25 cm ,de aceea  nu este un blat prea înalt,dar asta chiar nu conteaza.
Am presarat deasupra blatului restul fructelor,apoi am presarat cele doua linguri de zahar.
Am pus tava în cuptor ,pe care l-am preîncalzit la 175 de grade.
Am lasat-o în cuptor  40 de minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Am lasat prajitura sa se raceasca în cuptor.
Am pudrat cu zahar când s-a racit.

4 comentarii:

  1. Intr-adevar, pufos si aromat. O reteta perfecta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare mult mi-a placut.Esential este sa fie unt de calitate si de pastrat proportiile.Am refacut-o cu cantitati modificate(vroiam mai multa)dar rezultatul nu a fost acelasi.

      Ștergere
    2. E bine de stiut. Iti multumim ca ne impartasesti din secretele tale >:D<

      Ștergere
    3. Mi se pare normal daca postez o reteta ,sa spun si cum trebuie sa iasa bine daca vrea cineva sa o incerce.

      Ștergere