Pages - Menu

duminică, 8 martie 2015

Red Velvet cake



            Un tort potrivit pentru că încă este luna lui Mărţişor. Aşa am ales să sărbătorim ziua de 8 Martie,cu un tort delicat,roşu,cu o textură fină precum catifeaua şi plin de iubire.
La mulţi ani mamei mele,surorilor şi nepoatelor mele precum şi tuturor femeilor.
Foarte gustos este acest tort,cu blat umed şi aromat şi crema fina de brânză.
Mi-ar fi plăcut ca să fie un roşu mai intens,dar nu am vrut să folosesc prea mult colorant.
Am încercat şi cu suc de sfeclă roşie,dar nici atunci culoarea nu a fost prea intensă.
Era şi timpul să folosesc coloranţii primiţi în dar de la o prietenă dragă.
Reţeta este foarte simplă aşa că nu ezitaţi s-o încercaţi.





Ingrediente blat(pentru 2 tavi cu diametrul de 20 cm):
400 g faina
2 oua
125 g smântâna 20% grasime
300 g iaurt sau lapte batut
125 g unt
125 ml ulei
200 g zahar
10 g cacao
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
Zeama de lamâie
Vanilie
Câteva picaturi colorant alimentar roşu
½ lingurita sare



Ingrediente crema brânza:

250 g Mascarpone
2 linguri zahar pudra
400 g smântâna 20% grasime
1 lingura zahar pudra
10 g gelatina (1 plic)
Zeama de lamâie




Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt.
Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua.
Fiind un blat destul de sfarâmicios,ar fi destul de greu de feliat daca am face un singur blat.
Faina am amestecat-o într-un bol cu praful de copt si sarea.
In alt vas am amestecat smântâna cu cacaoa,vanilia si colorantul.
Separat am pus si iaurtul,iar bicarbonatul stins cu zeama de lamâie l-am amestecat în iaurt.
Untul moale l-am mixat cu uleiul si zaharul pâna când zaharul s-a topit.
Peste crema de unt am adaugat ouale pe rând,mixând bine dupa fiecare.
Dupa ce ouale au fost încorporate,am pus smântâna cu colorantul.
La final am încorporat în câteva reprize faina si iaurtul,începând si sfârsind cu faina.
Am împartit compozitia în cele doua tavi si am pus la cuptor  pentru 40 de minute.


Primele 20 de minute am lasat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.
Este util sa verificati cu scobitoarea când este copt blatul,daca-l lasati prea mult el se va usca prea tare.
Am lasat blaturile sa se raceasca,dupa care le-am pus în frigider pentru a se taia mai usor.

Cât timp s-au racit blaturile,am preparat crema.
Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.
Am mixat smântâna cu o lingura de zahar pudra.
Daca e nevoie puteti adauga întaritor de frisca.
Crema Mascarpone am mixat-o cu cele 2 linguri de zahar pudra.
Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde(Mare atentie,NU se fierbe!!! ) si am pus-o peste mascarpone,apoi ampus zeama de lamâie si am încorporat frisca.


Am taiat cele doua blaturi în doua,obtinând astfel 4 blaturi.
Firmiturile cazute nu le aruncati pentru ca puteti orna cu ele tortul.Eu chiar am mai facut firmituri ca sa fie suficiente.
Am pus crema pe fiecare blat,am îmbracat  cu crema si în exterior,apoi am presarat firmituri de blat.


L-am lasat la frigider peste noapte.










S-aveţi pofta!!!

12 comentarii:

  1. Dia, asa frumos si apetisant ce a iesit! Sunt convinsa ca v-a incantat acest rasfat dulce! La multi ani, cu sanatate! Imbratiseaza strans si pe mama! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult draga mea.Da,mi-a placut ce a iesit.
      Sanatate multa si voua si mamei tale.Te sarut cu drag

      Ștergere
  2. Cate e de frumos!!! <3 La multi ani cu sanatate! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alina.
      La multi ani cu sanatate si tie.Pupici

      Ștergere
  3. Ce culoare frumoasa are!
    La multi ani fetelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Tania.
      Mi-ar fi placut o culoare si mai intensa dar nu am vrut sa folosesc prea mult colorant.
      La multi ani si tie.

      Ștergere
  4. Dia, iar ne incanti cu un tort deosebit!
    La multi ani tie si mamei tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Meri,un gand bun si sanatate si mamei tale.
      E un tort simplu dar foarte gustos.

      Ștergere
  5. Frumos tort, adevarat Red Velvet :) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat arata!!! Ca tot ceea ce-ti iese din manute :)
    Te pup iubita!

    RăspundețiȘtergere