Pages - Menu

sâmbătă, 24 februarie 2018

Papanaşi din iaurt şi griş,în crustă de pişcoturi





Pentru azi am zis să nu întrec măsura şi să pregătesc un desert mai dietetic,ca să fac mai uşoară trecerea la “fără dulce”.Aşa că m-am gândit că nişte papanaşi din griş fiert în lapte şi apoi puşi la cuptor,ar fi tocmai buni.
Eu am înlocuit zaharul cu Green Sugar,dar voi puteţi să folosiţi zahăr.
Pentru crustă mi s-a părut mai potrivit să folosesc pişcoturi.
O reţetă simplă pe care v-o recomand cu tot dragul.


Ingrediente:
600 g iaurt 10% grasime
200 ml lapte
120 g gris
3 linguri  îndulcitor Green Sugar(sau zahar)
3 galbenusuri +2 albusuri
50 g unt
1 praf de sare
vanilie

Pentru crusta:
10 buc piscoturi
70 g unt
Mai avem nevoie de smântâna,jeleu sau dulceaţă pentru servit(eu am preferat un jeleu de fructe de padure si căpşuni)




Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi crusta.
Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina.
Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite.




Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca.
Intr-o cratita neaderenta am pus iaurtul,laptele,untul si Green sugarul(zaharul).Am pus vasul pe foc
Când a început sa fiarba,am adaugat grişul în ploaie,amestecând energic cu un tel.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat.


Daca este cazul ,mai adaugati gris.Eu atât am masurat.
Am luat vasul de pe foc,am adaugat vanilie si putina sare,apoi cele 3 galbenusuri.
Galbenusurile se adauga cât compozitia este fierbinte,astfel se vor gati.
Mie nu-mi plac ouale crude în compozitie.


Am mixat cele 2 albusuri si le-am încorporat usor în compozitie.



Am lasat sa se racoreasca ,ca sa aiba consistenta potrivita pentru a modela papanasii.
M-am ajutat de 2 linguri pentru a le da forma,i-am tavalit prin piscoturile pregatite,apoi i-am asezat în tava pe hârtie de copt.





Am pus tava la cuptor,la 180 de grade pentru 20 de minute.
I-am servit cu jeleu de fructe de padure si capsuni.





S-aveţi poftă!!


2 comentarii:

  1. Nu e de ajuns că-s slab ca un ardei țâr, asta mi-ar mai lipsi, să-mi fac și papanași de dietă. :)))
    No, că am glumit, bine, nu cu greutatea mea, că asta nu e de glumă.
    Arată bine papanași făcuți de tine, Die, iar model din ăsta, clar, n-am mâncat până acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Padre,stiu ca acum nu e momentul potrivit,dar zic sa notezi reteta si sa incerci si modelul asta.Eu zic ca o sa-ti placa.
      Multumesc de vizita si aprecieri.
      Gand bun trimit

      Ștergere