Pages - Menu

duminică, 29 martie 2015

Ruladă aperitiv



O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,aşa că am preparat-o şi eu..Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată.
Pozele din timpul preparării nu sunt de acum,atunci am pus în umplutura şi cubuleţe prăjite din bacon.




Ingrediente rulada:
100 ml ulei
5 linguri faina
500 ml lapte
3 oua
marar verde
Ingrediente umplutura:

100 g crema mascarpone
100 g crema de brânza
Marar verde
Sare,piper alb
Optional sunca taiata sau cubulete de bacon

Mai avem nevoie de cascaval razuit


Mod de preparare:

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.
Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.
Va trebui însa sa amestecati tot timpul,altfel se va lega de cratita.
Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.
Am pus apoi marar verde tocat.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.


Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.



Se pot pune deasupra cateva frunzulite de patrunjel, masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.
Am pus la cuptor la 200 de grade 25-30 de minute.
Am scos din cuptor si am rasturnat pe o alta hartie de copt,apoi am rulat foaia impreuna cu hartia de copt.
Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.
Baconul l-am prajit cu putin ulei.
Am amestecat cele doua feluri de branza cu sare,piper si marar verde tocat.


Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se topeasca cascavalul.
Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.

S-aveţi poftă !!!


4 comentarii:

  1. Ce-mi place rulada ta! Nu am facut niciodata rulada aperitiv decat cu foietaj.
    Am sa incerc si eu. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii Meri ca-i foarte buna.Eu o fac mereu.
      Chiar azi am avut musafiri si a fost foarte laudata.
      Poti sa-i pui si alta umplutura sarata.
      Pupici

      Ștergere