Pages - Menu

duminică, 28 iunie 2015

Melcişori cu nucă


Un aluat pufos cu umplutură de nucă,ce poate fi mai bun într-o zi mohorâtă?
Se pregătesc rapid şi dispar la fel de rapid.




Ingrediente :
Pentru aluat:

600 g faina
3 oua
 2 linguri zahar
2 linguri smântâna
1 plic drojdie uscata (7g)
70 g unt
100 ml lapte
100 ml apa minerala
vanilie
1 lingurita sare

Pentru umplutura:
100 g unt moale
100 g nuca macinata
2 linguri zahar brun

Un ou pentru uns




Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia.
Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala ,vanilia si la urma laptele caldut.
Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.
Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.
Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.


Am întins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.
Am taiat foaia în doua si am rulat obtinând doua rulouri.
Fiecare rulou l-am taiat în bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi în tava pe care am pus hârtie de copt.


I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca ,cât am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti.





Poftă bună !!!! 

5 comentarii:

  1. Ce mult imi plac! Nu te poti opri la unul!
    PS. am luat cativa la pachet! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare imi mai plac mie melcisorii astia cu nuca, mai ales cu o cana cu lapte...
    Si ai tai sunt minunati si pufosi, de ai putea manca din ei , fara oprire....
    Duminica faina sa ai, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere