Am pregatit
această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi
gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală
pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de
voinţă,talent şi tenacitate.
Pe blogul ei veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte
frumos.
Ingrediente:
200 ml lapte de soia
100 ml suc de portocale
7g drojdie uscata
3 linguri zahar
½ lingurita sare
50 ml ulei
Vanilie
Coaja de potocala
Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Mod de
preparare:
Am încalzit laptele de soia cu zaharul,apoi am pus
drojdia si l-am lasat 10 minute.
Intr-un castron am pus faina si sarea,am facut o
adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.
Am adaugat sucul de portocala,vanilia,coaja de portocala
si am început sa framânt.
Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina,dupa caz.
La final am adaugat si uleiul.
Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si
nelipicios.
L-am pus într-un vas ,l-am acoperit cu un servet curat si
l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.
Le-am rulat si apoi le-am împletit.
Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la
200 de grade pentru 40 de minute.
Accept cu drag imbratisarea dar si o feliuta de cozonac. Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag.Pupici si imbratisari.
ȘtergereTulai, tu, Die, mă bagi la idei. :D Am cumpărat nişte rahat din Grecia, din ăla adevărat, ziceam să fac un salam de biscuiţi, dacă nu atentez la el aşa, gol. :)))) Fain cozonacul tău, aşa face şi eu, dar cum ştii, sunt nebucătar, nu cred că o să-mi iasă. :D
RăspundețiȘtergereDaca nu incerci nu ai cum sa stii daca-ti iese ori ba.Eu zic ca-ti iese,mai ales cu rahat de-ala adevarat.
ȘtergereZi senina Padre,eu astept niste lumina sa fac niste poze :)))))