Pentru azi o reţetă
foarte simplă dar tare gustoasă.
Am ales să pregătesc
această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici
foarte gustoase.
Am avut un blat foarte
fraged şi umplutura aromată de fructe.Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea
mult timp.
Ingrediente:
Pentru aluatul de tarta:
400 g faina
250 g unt
2 linguri zahar
1 ou
½ lingurita praf de copt
Sare
Coaja de lamâie
Vanilie
Pentru umplutura:
1 kg piersici (cântarite
cu tot cu sâmburi)
3 linguri zahar
1 lingura amidon
50 ml apa
2 cm ghimbir razuit
Mai avem nevoie de unt
pentru uns tava si zahar pudra
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu
zaharul,praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi untul rece
taiat cubulete.
Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o
compozitie nisipoasa.
Am adaugat si oul vanilia
si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
Nu trebuie sa exagerati
cu aceasta operatiune deoarece untul nu trebuie sa se topeasca,riscam ca
aluatul sa devina unsuros.
Daca coca obtinuta este
prea uscata,puteti sa adaugati putina apa rece.La mine a fost suficient oul.
Am acoperit cu o folie
alimentara si am pus la frigider.
Am scos sâmburii
piersicilor,le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.
Dupa ce acestea au lasat
sirop,am mai adugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote,cât
sa se înmoaie fructele.5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.
Am avut piersici foarte
coapte,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.
Am scos piersicile din
sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si
am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul
razuit.
Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava
pentru tarta.28 cm a avut diametrul tava mea.
Am uns tava cu unt.
Am scos aluatul de la
frigider.Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra,din restul
aluatului am întins o foaie,destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.
Am înţepat din loc în
loc cu o furculita,apoi am copt 15 minute la 180 de grade.
Dupa acest timp,am scos
tava,am asezat jeleul,piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul
ramas.
Am pus iarasi la cuptor
pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.
Am lasat sa se raceasca
si am pudrat cu zahar.
Nu am reusit sa tai
felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios,dar exact cum
mi-am dorit sa fie.
La noi nu a rezistat
prea mult J))))))))
S-aveţi poftă !!!
Arata foarte apetisant! Cred ca am o slabiciune pentru aluatul asta de tarte, dar mai ales combinat cu asa nebunie de umplutura! Bravoo, Dia, s-a si taiat perfect si imi imaginez cat de gustoasa a fost! Si pudrata asa....Gata, fug ca acusica vine Padre si zice ca nu i-am mai lasat loc la masa! :))))
RăspundețiȘtergereDa,foarte fain aluatul.Nu s-a taiat prea frumos ca era foarte fraged,dar asta conteaza mai putin daca este bun.
ȘtergereDe fapt vroiam sa fac un jeleu de zmeura sub piersici dar apoi m-am razgandit.Acum imi pare rau.
Poti sa mai stai ca daca vine si Padre,numai bine stam de vorba cu totii la o felie de tarta :)))))
Arata minunat, chiar asteptam reteta! O sa o incerc si eu ca prea bine arata si cred ca si buna rau a fost! :X
RăspundețiȘtergereAsa este Mirela,foarte gustoasa a fost.
ȘtergereM-am bucurat ca nu m-am complicat si am facut ceva pe gustul mamei.