Din nou am ales să pregătesc
un desert foarte simplu,asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva.
Până la urmă am amânat
ceea ce vroiam să pregătesc azi,deoarece gătisem şi prea multă mâncare.
Pentru acest desert,mi-a
prins tare bine dulceaţa de vişine pregătită ,care aştepta cuminte în cămară.Nu
a trebuit decât să pregătesc foaia de ruladă şi crema de ciocolată.
Ingrediente:
Foaia de ruladă:
4 oua mari
5 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
Sare
Vanilie
Umplutura:
Dulceaţă de vişine(un
borcan de 400 g)
Crema de ciocolata:
200 ml smântâna pentru
frisca
200 g ciocolata 40%
cacao
1 lingura Sheridan’s
Mod de preparare:
Am pregatit foaia de
rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm).
Am separate albusurile
de galbenusurile oualor.
Galbenusurile le-am
amestecat cu uleiul si vanilia.
Albusurile le-am batut
spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul.
Cu o paleta am încorporat
usor galbenusurile,iar apoi faina.
Am rasturnat compozitia în
tava, în care am pus hârtie de copt unsa cu putin unt.
Am nivelat,apoi am pus
tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Am rasturnat blatul pe o
alta hârtie de copt,am îndepartat-o pe cea care a fost în tava,apoi am rulat
usor împreuna cu hârtia de copt,având grija sa nu se rup a foaia.
Am pus-o apoi si într-un
prosop usor umed.
Am lasat-o pâna s-a
racit,apoi am derulat-o,am pus dulceata de vişine si am rulat la loc.
Pentru crema de
ciocolata,am înfierbântat smântâna pentru frisca,apoi am pus ciocolata rupta
bucati.
Am lasat pâna ce
ciocolata s-a topit,apoi am amestecat cu un tel,pâna ce compozitia a devenit
catifelata.Am adaugat si lichiorul.Dupa ce s-a racit,am lasat-o la frigider cam
2 ore.
Am lasat 2-3 linguri din
compozitie pentru ornat,iar restul l-am mixat pâna ce am obtinut o crema pufoasa.
Am pus crema peste
rulada mea si am ornat cu ciocolata ramasa.
Se poate servi imediat
dar e mai bine daca o mai lasati putin la frigider.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu