Nu prea am vrut să mai
fac nimic dulce,prea am abuzat la capitolul acesta şi cum se apropie Crăciunul,sigur nu-mi va mai
fi poftă de prăjituri.
Totuşi nu am rezistat
ispitei de a încerca aceste prăjiturele şi bine am făcut pentru că au ieşit
foarte bune,fragede şi nu prea dulci, având consistenţa
aluatului de foietaj.
In plus,este o reţetă
foarte simplă.Eu nu am avut răbdare şi le-am făcut mai mari,probabil ar fi fost
mai aspectuoase dacă erau mai mititele.
Ingrediente:
Pentru foaia de aluat:
100 g untura(sau unt
gras)
200 g smântâna 20%
grasime
3 galbenusuri de ou
330 -350 g faina
Vanilie
Coaja de lamâie
100 g unt moale pentru
uns foaia
Pentru umplutura:
3 albusuri de ou
4 linguri zahar
150 g nuca macinata
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Pentru aluat am
amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt.
Pentru început puneti
doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar.
Când am obtinut o
compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider
jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.
Apoi am întins fiecare
bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.
Foaia se întinde cât mai
subtire posibil ,având grija sa nu se rupa la uns.
Am rulat strâns fiecare
foaie,am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore,ideal ar fi peste
noapte.
Inainte de a scoate
aluatul de la frigider,am pregatit umplutura.
Am mixat albusurile,am
adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.
Am scos pe rând rulourile
de aluat de la frigider.Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.
Daca le faceti mai
mici.puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.
Am întins fiecare bucata
taiata în forma dreptunghiulara,am pus umplutura,apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura
la mijloc.
Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Le-am pus la
cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.
Le-am lasat sa se
raceasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu